Tenis

Kohlschreiber lakoćom do pobjede u njemačkom dvoboju, poraz trećeg nositelja

Petar Jenjić • četvrtak, 03.05.2018.
Kohlschreiber lakoćom do pobjede u njemačkom dvoboju, poraz trećeg nositelja
Foto: EPA

Odigrana su i preostala četiri meča osmine finala na ATP turniru u Münchenu. Roberto Bautista-Agut i Philipp Kohlschreiber upisali su očekivane pobjede protiv Caspera Ruuda odnosno Mische Zvereva, dok je jedino veće iznenađenje poraz trećeg nositelja Diega Schwartzmana kojeg je porazio Nijemac Maximilian Marterer...

Nakon prošlotjednog osvajanja turnira u Budimpešti Marco Cecchinato nije uspio nastaviti na tragu uspjeha i u Münchenu. Talijanski tenisač zaključio je svoj nastup u osmini finala, a bolji je bio Mađar Marton Fucsovics koji je slavio u dva seta (7:6, 6:1), čime je uspio povezati dvije pobjede po prvi puta nakon mjesec i pol dana.

Bolje je krenuo Talijan koji je poveo s 3:0, no Fucsovics uzvraća na još bolji način, uzima sljedeća četiri od pet odigranih gemova i dolazi do servisa za set. Međutim, nije ga uspio iskoristiti pa se igrao tie-break. U 13. igri Mađar je poveo s 3:0 i do kraja sačuvao prednost, iskoristivši drugu set loptu.

Za razliku od prvog seta drugi je bio prilično jednosmjeran. Fucsovics je igrao jako dobro, poveo je s 3:0, a vrlo brzo novim breakom potvrdio pobjedu.

Turnir je u osmini finala morao napustiti treći nositelj Diego Schwartzman koji je poražen od domaćeg igrača Maximiliana Marterera sa 6:4, 6:2 za sat i 31 minutu igre. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Nijemca.

Marterer je u prvom setu spasio svih deset break lopti protivnika i držao meč u egalu. U pravo vrijeme zaprijetio je protivničkom servisu, došao do prilika za oduzimanje servisa, iskoristio treću i poveo s 5:4, a zatim bez većih problema odservirao za set. U nastavku meča Nijemac je dva puta oduzeo servis protivniku i bez većih problema zaključio meč u svoju korist.

Philipp Kohlschreiber tri je puta u karijeri osvojio turnir u Münchenu, a na dobrom je putu i ove godine. U njemačkom dvoboju s Mischom Zverevom slavio je sa 6:2, 6:2 za samo sat i devet minuta provedenih na terenu. Tijekom cijelog meča dopustio je tek dvije break šanse protivniku, a s obzirom na to da je pet puta oduzeo servis, rezultat je prilično izvjestan.

Drugi nositelj Roberto Bautista-Agut za protivnika je imao mladog norveškog tenisača Caspera Ruuda koji nije uspio pružiti značajniji otpor i Španjolac je upisao očekivanu pobjedu. Slavio je sa 6:4, 6:3 za sat i 17 minuta provedenih na terenu.

Nijednom tijekom meča Bautista-Agut nije dozvolio break loptu protivniku. Do prvih u prvom setu stigao je pri vodstvu 5:4, iskoristivši ukupno treću. Slično se razvijao i drugi set, samo što je Španjolac ovoga puta nešto ranije stigao do breaka i bez većih problema sačuvao prednost do kraja.

ATP München, osmina finala:
Marton Fucsovics - Marco Cecchinato 7:6, 6:1
Maximilian Marterer - Diego Schwartzman (3) 6:4, 6:2
Philipp Kohlschreiber (6) - Mischa Zverev 6:2, 6:2
Roberto Bautista-Agut (2) - Casper Ruud 6:4, 6:3

ATP München, četvrtfinale:
Marton Fucsovics - Maximilian Marterer
Roberto Bautista-Agut (2) - Philipp Kohlschreiber (6)
Alexander Zverev (1) - Jan-Lennard Struff
Martin Kližan - Hyeon Chung (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!