Košarka

VIDEO: Celticsi nepobjedivi u TD Gardenu, Šarić na rubu double-double učinka

Branimir Korać • petak, 04.05.2018.
VIDEO: Celticsi nepobjedivi u TD Gardenu, Šarić na rubu double-double učinka
Foto: EPA

Boston nastavlja seriju pobjeda u svojoj dvorani, ovaj put velikim preokretom slavio je protiv Philadelphije i tako poveo s 2-0 u seriji...

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 108:103 (2-0)

Boston Celticsi stigli su i do druge pobjede u seriji protiv Philadelphije. Iako su prognoze bile prilično na strani Sixersa uoči ove serije, pa čak je i bivši igrač Celticsa Antoine Walker nakon prve utakmice prognozirao 4-1 za Philadelphiju, Boston se drži i čuva prednost.

U drugom susretu Celticsi su slavili sa 108:103 iako su tijekom susreta zaostajali i 22 poena razlike. Uspjeli su se vratiti i na kraju odnijeti pobjedu. Vratio im se i Jaylen Brown koji je propustio prvu utakmicu, a sada je dobio 25 minuta s klupe.

Celticsi na svom parketu u doigravanju nemaju još niti jedan poraz i sada je pritisak na Philadelphiji koja u Pennsylvaniji neće imati pravo na krivi korak. Svaki poraz na njezinom parketu mogao bi značiti i oproštaj od ambicije za ulazak u finale Istoka.

Philadelphia je imala sjajan ulazak u utakmicu i vodila je u drugoj četvrtini čak s 48:26, ali do odlaska na odmor uspjela je prednost gotovo u potpunosti prokockati. Na poluvrijeme se tako otišlo s manjih 56:51 za Philadelphiju i Brett Brown nije mogao biti zadovoljan unatoč vodstvu.

Celticsi su tu preuzeli konce igre u svoje ruke te su oni stvorili ugodniju prednost u trećoj dionici kada su otišli na plus osam, Philadelphia je uspjela odgovoriti na tu seriju i uhvatiti priključak u zadnjoj dionici.

Manje od pet minuta prije kraja Sixersi su imali prednost 95:93, no tricama Morrisa i Roziera Boston preuzima vodstvo i više ga ne ispušta. U zadnjih 30 sekundi susreta Dario Šarić dva puta privukao je goste na tri poena zaostatka, ali domaćin je preko Horforda i Tatuma zadržao prednost te otišao do pobjede.

Tatum je odigrao još jednu odličnu utakmicu i ubacio 21 poen, Terry Rozier je dodao 20 poena, devet asistencija i sedam skokova, a Al Horford 13 poena, 12 skokova i pet asistencija.

Kod Sixersa JJ Redick ubacio je 23 poena, Robert Covington 22 poena uz devet skokova, Joel Embiid 20 poena, 14 skokova i pet asistencija, a Dario Šarić za 34 minute upisao je 14 poena (2/7 za dva, 2/6 za tri, 4/4 slobodna), devet skokova i tri asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!