Nogomet

Fernandinho: "Želimo naslov svjetskog prvaka, a utakmica protiv Hrvatske bit će vrlo zanimljiva

Petar Jenjić • petak, 04.05.2018.
Fernandinho: "Želimo naslov svjetskog prvaka, a utakmica protiv Hrvatske bit će vrlo zanimljiva
Foto: EPA

Brazilski reprezentativac i igrač Manchester Cityja Fernandinho spremno dočekuje Svjetsko prvenstvo i nada se kako će njegova reprezentacija otići do samog kraja. Uz to, istaknuo je kako se veseli utakmici s Hrvatskom na Anfieldu...

Igranje u Manchester Cityju Fernandinhu donijelo je puno toga, a Brazilac sada želi postići uspjeh s reprezentacijom. Nada se kako će igre iz kluba uspjeti prenijeti i na Brazil.

"Engleska liga je vrlo zahtjevna, ali sretan sam zbog toga što već pet godina igram u Cityju redovito i osvajam titule. Sve sam to postigao da mogu ostvariti svoj najveći cilj, a to je igranje za brazilsku reprezentaciju. Mislim da je to najveći ponos, dječji san o kojem svi pričamo. Zato je velika čast kada ga ostvarite. Igranje za Brazil je veliki ponos za svakog Brazilca", kazao je Fernandinho, a prenosi Goal.com.

Brazil će početkom lipnja odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske na Anfieldu.

"Bit će lijepo i vrlo zanimljivo. Nadam se da će brazilski navijači uspjeti doći i podržati nas jer nacionalna momčad donosi puno gledatelja gdje god igrali te da se to neće promijeniti u Engleskoj. To je stadion koji poznajemo jako dobro i mjesto gdje smo navikli igrati."

Jedan od ključnih razloga brazilskog kvalificiranja na Svjetsko prvenstvo leži u izborniku Titeu koji je preuzeo momčad 2016. godine.

"Ne mogu reći da sam se promijenio kao igrač od posljednjeg natjecanja, ali sam uspio napredovati u svom nogometu i mislim da sam drugačiji nego prije četiri godine. Selecao se uvijek tretira kao favorita pa smo zbog toga svjesni naše odgovornosti. Cilj je kao i na svakom natjecanju osvojiti naslov pa Svjetsko prvenstvo nije ništa drugačije. Mislim da su naše pripreme prolazile jako dobro i nadamo se kako možemo do finala", zaključio je Fernandinho.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!