Tenis

Kvitova i Buzarnescu u borbi za naslov u Pragu

Petar Jenjić • petak, 04.05.2018.
Kvitova i Buzarnescu u borbi za naslov u Pragu
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni mečevi na WTA turniru u Pragu, a za naslov pobjednice igrat će Petra Kvitova i Mihaela Buzarnescu. Domaća igračica u dva je seta bila bolja od Shuai Zhang, dok je Buzarnescu preokretom stigla do pobjede u tri seta protiv Camile Giorgi...

Petra Kvitova je u četvrtom međusobnom ogledu sa Shuai Zhang upisala drugu pobjedu i prva se plasirala u finale turnira u Pragu. Domaća igračica i dvostruka osvajačica Wimbledona slavila je sa 7:6, 6:0 za sat i 20 minuta provedenih na terenu.

Zanimljivo, sam prvi set trajao je ukupno nešto manje od sat vremena. Nijedna tenisačica nije uspijevala oduzeti servis protivnici pa se otišlo u tie-breaku. Kineskinja je krenula odlično, povela s 5:1, ali tu je i stala. Kvitova je dobila sljedećih sedam od osam poena i stigla do prvog seta. Drugi set bio je jednosmjerna ulica s obzirom na to da češka tenisačica nije izgubila nijedan gem.

30. rođendan pobjedom je začinila Rumunjka Mihaela Buzarnescu koja je kao sedma nositeljica svladala Talijanku Camilu Giorgi i stigla na korak do svoje prve WTA titule. Nakon što je izgubila prvi dobila je sljedeća dva i tako prošla dalje.

U prvom setu vidjeli smo po jedan break sa svake strane u prvih pet gemova. Giorgi je u pravom trenutku stigla do novog breaka, pri vodstvu 5:4, i došla vodstva. U drugom je Buzarnescu igrala bolje, povela je s 4:0 i lakoćom ga privela prema kraju.

Ipak, posljednji set bio je vrlo dramatičan. Talijanska tenisačica čak je tri puta imala po break prednosti, posljednji put pri vodstvu 5:4, ali nije uspjela privesti meč prema kraju. Rumunjka je prvo došla do poravnanja, a zatim i novim breakom do konačne pobjede.

WTA Prag, polufinale:
Petra Kvitova (2) - Shuai Zhang (6) 7:6 (6), 6:0
Mihaela Buzarnescu - Camila Giorgi 4:6, 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!