Tenis

Mektić i Peya nakon preokreta izbacili prve nositelje i prošli u finale Münchena

Petar Jenjić • petak, 04.05.2018.
Mektić i Peya nakon preokreta izbacili prve nositelje i prošli u finale Münchena
Foto: FaH

Hrvatsko-austrijska kombinacija Nikola Mektić/Alexander Peya odigrala je odličan meč u polufinalu parova na ATP turniru u Münchenu. Za sat i 43 minute na terenu pobijedili su prve nositelje Lukasza Kubota i Marcela Mela te tako stigli na korak do osvajanja naslova...

Za sjajne vijesti iz Münchena pobrinuo se Nikola Mektić koji je u paru s Alexanderom Peyom izborio finale u konkurenciji parova. Hrvatsko-austrijska kombinacija slavila je u tri seta protiv prvih nositelja Lukasza Kubota i Marcela Mela za sat i 43 minute igre.

Brazilsko-poljska kombinacija bolje je odigrala prvi set koji je uspjela i dobiti, ali u nastavku meča odgovaraju Mektić i Peya te jako dobrom igrom dolaze do preokreta i konačne pobjede.

Rezultat početnih gemova bio je izjednačen tek do 2:2 kada brazilsko-poljska kombinacija uz dva breaka dobiva sljedeća četiri gema i osvaja prvi set. Vrijedi izdvojiti kako Mektić i Peya pri rezultatu 1:1 nisu iskoristili dvije break prilike.

U drugi set bolje je krenula hrvatsko-austrijska kombinacija koja je breakom povela s 2:0. Međutim, pri servisu za set njihovi protivnici uzvraćaju na isti način i uspijevaju izboriti tie-break. U 13. igri bilo je izjednačeno do 3:3 kada se Mektić i Peya odvajaju i dolaze do izjednačenja.

U produženom tie-breaku nijedan par nije izgubio poen na servisu sve do 5:5 kada hrvatsko-austrijska kombinacija dobiva pet uzastopnih gemova i zaključuje meč pobjedom.

ATP München, polufinale:
Nikola Mektić/Alexander Peya (3) - Lukasz Kubot/Marcelo Melo 2:6, 7:6 (4), 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!