Nogomet

Yobo: "Hrvatsku poznajemo, ali Island je neočekivani sudionik naše skupine"

Branimir Korać • petak, 04.05.2018.
Yobo: "Hrvatsku poznajemo, ali Island je neočekivani sudionik naše skupine"
Foto: EPA

Bivši nigerijski reprezentativac Joseph Yobo vjeruje kako Nigerija može do dobrog rezultata na Svjetskom prvenstvu, a ističe kako će dosta toga ovisiti o dvoboju s Hrvatskom...

Kao i mnogi, Joseph Yobo također ističe kako je za Nigeriju izuzetno bitan dvoboj s Hrvatskom koji može reprezentaciju napuniti samopouzdanjem za nastavak natjecanja.

"Moramo svi biti koncentrirani na jednu utakmicu. Ne možeš doći na Svjetsko prvenstvo i maštati o finalu, a još nisi započeo posao u skupini. Prvo upiši pobjedu u prvoj utakmici, počini se pripremati za drugu i ne razmišljaj još o trećoj. Treba ići redom. Mislim da ne bi bilo dobro izgubiti prvu utakmici i početi paničariti. Ako Nigerija pobijedi Hrvatsku, napunit će se samopouzdanjem i sve više rasti te pokazati svoju kvalitetu."

Yobo je tri puta igrao u dresu Nigerije protiv Argentine, bilo je to u porazima 1:0 2002. godine i 2010. godine te porazu 3:2 na prošlom Svjetskom prvenstvu.

"Protiv Argentine sam igrao tri puta i možda je konačno došlo vrijeme za prvu nigerijsku pobjedu protiv Argentine na svjetskim prvenstvima. Ako nam ne zabiju rano pogodak, mislim da imamo dobre šanse izvući barem bod."

S Nigerijom i Argentinom u skupini su i Hrvatska i Island.

"Tu su još Hrvatska i Island i sve je moguće u ovoj skupini. Hrvatsku poznajemo, ali Island je neočekivani dio ovog društva. I ne slažem se s onima koji tvrde da je obrana naš najveći problem. Možda nemamo toliko iskusnih braniča, ali imamo talentirane i neustrašive mlade igrače koji mogu igrati protiv svakoga. Stvarno smatram da obrana ne predstavlja neki problem", dodaje Yobo.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!