Tenis

Kvitova i dalje neporažena u finalima ove godine, Čehinja stigla do naslova u Pragu

Petar Jenjić • subota, 05.05.2018.
Kvitova i dalje neporažena u finalima ove godine, Čehinja stigla do naslova u Pragu
Foto: EPA

Petra Kvitova pobjednica je WTA turnira u Pragu. Pred domaćim navijačima tako je stigla do premijernog trofeja u svom premijernom nastupu na turniru, a u finalu je u tri seta bila bolja od rumunjske tenisačice Mihaele Buzarnescu...

U svom premijernom nastupu na domaćem turniru u Pragu Petra Kvitova uspjela je doći do titule. Češka tenisačica u tri je seta (4:6, 6:2, 6:3), u prvom međusobnom dvoboju, bila bolja od Rumunjke Mihaele Buzarnescu.

Meč je trajao dva sata i 19 minuta, a Kvitova tako i dalje ne zna za poraz. Podsjetimo, ranije ove godine osvojila je turnire u St. Peterburgu i Kataru.

Kvitova je bolje krenula u meč i uz break prednosti povela s 3:0. Međutim, rumunjska tenisačica uzvraća vrlo brzo, štoviše, dobiva sljedeći šest od sedam gemova i osvaja prvi set. I drugi set krenuo je jako dobro za drugu nositeljicu koja je ponovno povela s 3:0, ali za razliku od prvog, ovaj set je uspjela dobiti sa 6:2 i poravnati rezultat.

Treći set bio je vrlo izjednačen, a bolje je igrala Kvitova koja nije dopustila nijednu priliku protivnici za oduzimanje servisa. Iskoristila je ukupno četvrtu break loptu u setu, povela s 3:1 i do kraja održavala prednost.

WTA Prag, finale:
Petra Kvitova (2) - Mihaela Buzarnescu (7) 4:6, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!