Ostali sportovi

Boll i Franziska spriječili azijsko finale, Njemačka i Kina u borbi za zlato

Branimir Korać • subota, 05.05.2018.
Boll i Franziska spriječili azijsko finale, Njemačka i Kina u borbi za zlato
Foto: EPA

Kina rutinski i Njemačka u drami plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu. Nakon što su Kineskinje u subotu osvojile zlato, isto će pokušati napraviti i njihovi muški kolege...

Šest najboljih stolnotenisača svijeta borit će se za titulu momčadskog prvaka svijeta. Kinezi ih u svom sastavu imaju četvoricu predvođeni sa svjetskim brojem jedan Fanom Zhendongom, a Njemačku predvode broj dva Timo Boll te broj tri Dimitrij Ovčarov.

Kina je u polufinalu igrala protiv domaćina Švedske i izgubila samo jedan set. Uzeo ga je Kristian Karlsson upravo Fanu Zhendongu iskoristivši sporiji ulazak Kineza u meč. Međutim kada je Fan uhvatio ritam, pomeo je Karlssona sa stola s 11:3, 11:2 u trećem i četvrtom setu.

Problema nije bilo za legendarnog Ma Longa i Xu Xina koji su se prošetali do pobjede protiv Mattiasa Karlssona i Jona Perssona.

U finalu Kinu čeka teži posao, međutim svejedno je priličan favorit. Iza Njemačke je težak dvoboj protiv Južne Koreje koju je svladala uz dosta muke s 3:2 nakon što su Korejci imali 2:1 i Sangsu Lee pobjedu u rukama protiv Bolla, ali nije izdržao i Njemačka je velikim preokretom stigla do pobjede.

Boll je upisao dvije pobjede, a Patrick Franziska dodao je još jednu i to na samom kraju protiv Youngsika Jeounga. Razočarao je Ovčarov kojeg je Woojin Jang pregazio lakoćom i morat će jako podići igru da bi Njemačka imala ikakvu šansu protiv Kine.

Polufinale:
Kina - Švedska 3:0
Južna Koreja - Njemačka 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!