Tenis

Sjajan Serdarušićev tjedan okončan finalnim porazom od Belgijca De Greefa

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.05.2018.
Sjajan Serdarušićev tjedan okončan finalnim porazom od Belgijca De Greefa
Foto: Kristijan Komarica

Najbolji tjedan u dosadašnjem dijelu seniorske karijere za Ninu Serdarušića nije okrunjen i titulom na Challengeru u Ostravi. U finalu ga je svladao Arthur De Greef u tri seta...

Nino Serdarušić odradio je fantastičan posao ovog tjedna na turniru u Ostravi i upisao prvo finale Challengera u Karijeri. Ne samo to, Serdarušić je u Ostravu doputovao bez ijedne pobjede u glavnom ždrijebu Challengera, a ovdje ih je nanizao čak četiri.

S obzirom na odlične nastupe na ITF turnirima gdje je često bilježio pobjede protiv igrača koji su ostvarivali dobre rezultate i na Challenger razini, samo se očekivalo kada će Serdarušić probiti led i početi pobjeđivati i na Challengerima.

Led je probijen u Ostravi gdje je na kraju otišao skroz do finala pa čak i tamo imao priliku doći do pobjede i osvojiti svoj prvi turnir.

U finalu je postojala prilika, protivnik je bio Belgijac Arthur De Greef s kojim je Serdarušić odigrao izjednačen meč, ali na kraju i izgubio.

Prvi set uzeo je hrvatski tenisač koji je bio u zaostatku jednog breaka, ali nakon toga osvojio tri gema u nizu, od čega dva na servisu De Greefa i stigao do seta sa 6:4.

I u drugom setu Serdarušić je igrao dobro, poveo je s 3:1, no tu kreće pad. De Greef radi preokret i uzima drugi set sa 6:4, u trećem odmah bježi na 5:1 i odlazi do pobjede.

Ovo mu je druga titula na Challengerima u karijeri, jedinu dosadašnju osvojio je 2016. godine u Liberecu gdje je svladao Stevea Darcisa.

Challenger Ostrava, finale:
Arthur De Greef (Belgija) - Nino Serdarušić (Hrvatska) 4:6, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!