Tenis

Uspješan start Donne Vekić na turniru u Madridu

Petar Jenjić • nedjelja, 06.05.2018.
Uspješan start Donne Vekić na turniru u Madridu
Foto: EPA

Donna Vekić stigla je do pobjede u prvom kolu WTA turnira što se igra u Madridu. Hrvatska tenisačica svladala je Španjolku Georginu Garciju-Perez u dva seta, nakon sat i 16 minuta provedenih na terenu...

Turnir u Madridu uspješno je započeo za Donnu Vekić koja je u prvom kolu igrala protiv domaće igračice s pozivnicom Georginom Garcijom-Perez, inače 163. igračice svijeta.

Hrvatska tenisačica do pobjede je stigla u dva seta (6:2, 6:4), a sam meč trajao je sat i 16 minuta. U drugom kolu čeka je puno teži ispit, treća nositeljica Garbine Muguruza.

U cijelom prvom setu hrvatska tenisačica dopustila je tek jednu break priliku protivnici. Napravila je break za vodstvo 3:1, da bi osvajanje prvog seta potvrdila još jednim oduzetim servisom pri rezultatu 5:2. Samo jedan poen na prvom servisu izgubila je Vekić u tom razdoblju.

U drugi set bolje je krenula domaća tenisačica koja je s breakom povela 2:0. Vekić je nekoliko gemova kasnije uzvratila i poravnala na 3:3. Egal je ostao sve do vodstva hrvatske tenisačice 5:4 kada 49. igračica svijeta dolazi do prve meč lopte koju uspijeva i iskoristiti te tako zaključiti meč u svoju korist.

WTA Madrid, prvo kolo:
Donna Vekić - Georgina Garcia-Perez 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!