Košarka

Šarić: "Bodrili smo se i vjerovali, netko mora jednom okrenuti 3-0"

Branimir Korać • utorak, 08.05.2018.
Šarić: "Bodrili smo se i vjerovali, netko mora jednom okrenuti 3-0"
Foto: EPA

Philadelphia predvođena Šarićem i McConnellom smanjila je zaostatak u seriji protiv Bostona na 3-1 i pokušat će napraviti čudo te doći do preokreta u seriji...

Dario Šarić odigrao je jako dobru utakmicu, malo sporije ušao u meč, ali kako je susret sve više išao svom kraju, tako je i Šarić rastao i igrao sve bolje. Na kraju je bio prvi strijelac susreta s 25 poena čemu je dodao osam skokova i četiri asistencije.

"Sve što možeš u ovakvoj situaciji je izaći na teren, boriti se i pokušati slijediti plan igre. To smo i napravili. Oni možda nisu bili na razini kao u prošlim utakmicama. U prve tri utakmice bili su na višoj razini, pogađali neke šuteve koje nismo očekivali, ovdje su ipak promašili neke otvorene prilike. Nismo imali što izgubiti, ovo je naš teren, borili smo se, puno je pomogao TJ i zaslužili smo ovu pobjedu."

Šarić hvali McConnella koji je dao energiju svojim ulaskom s klupe u startnu petorku te bio ključan čovjek u ovoj pobjedi.

"Znamo kako Boston igra i kako se brani. Ostao je otvoren prostor za TJ-a koji je to koristio, bio koncentriran i odlično prodirao. Znao je da mora biti spreman i bio je, ovo je bila njegova utakmica i iskoristio je priliku, ali siguran sam da može tako igrati u kontinuitetu."

"Nakon 3-0 pronašli smo način kako ih pobijediti, smanjili smo zaostatak i sada možemo ići samo utakmicu po utakmicu. Svaka utakmica je posebna i ovako moramo odraditi svaku."

Povijest nije na strani Sixersa, ali Šarić vjeruje kako se pristupom "od utakmice do utakmice" može doći do čuda i povijesnog preokreta.

"Bodrili smo se, slali smsove, vjerujemo da možemo jer mora netko prvi okrenuti taj zaostatak. Moramo spustiti loptu na zemlji i ići polako, otići u Boston i razmišljati o toj pobjedi, nakon toga vratiti se u Philadelphiju i tražiti treću pobjedu, moramo biti fokusirani samo na sljedeću utakmicu i to je jedini plan."

Ovo je tek početak, samo jedna pobjeda, a sada Sixerse očekuje odlazak u Boston gdje će imati jako težak posao.

"Boston je sjajna momčad, posebno je dobar na svom parketu. Ima fantastičnog trenera, ali vjerujem da ih možemo svladati u Bostonu. Imamo dovoljno energije i dobrih igrača za to."

"Svi su sretni zbog pobjede, ali isto tako svi znaju da je ovo samo prvi korak. Mi smo ih pobijedili jednom, oni nas tri puta, moramo biti spremni za sljedeću utakmicu i ljudi to razumiju. Nećemo slaviti zato što smo ih jednom dobili, bit ćemo koncentrirani i spremni za sljedeću utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!