Nogomet

Joe Gomez definitivno propušta finale Lige prvaka i Svjetsko prvenstvo

Sportnet • utorak, 08.05.2018.
Joe Gomez definitivno propušta finale Lige prvaka i Svjetsko prvenstvo
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je uspješno operirao gležanj, bek Liverpoola i engleske nogometne vrste, Joe Gomez, potvrdio je kako neće igrati u finalu Lige prvaka kao niti na predstojećem Svjetskom prvenstvu...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon što je zbog ozljede u polufinalu Lige prvaka otpao njegov klupski kolega Alex Oxlade-Chamberlain, danas je došla potvrda kako niti Joe Gomez neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Iako se pretpostavljalo kako Gomez neće biti spreman za svjetsku smotru, tek danas 20-godišnji bek Liverpoola potvrdio je loše vijesti.

"Teško mi je, no mogu potvrditi kako je moja sezona u klubu i reprezentaciji gotova nakon što sam uspješno prošao operaciju gležnja. Bilo je ovo nekoliko teških tjedana gdje sam pokušao na sve moguće načine biti spreman i pomoći momčadi na terenu. Ostaje mi raditi intenzivno kako bih se mogao pripremiti i biti u najboljoj mogućoj kondiciji za predsezonu. Moj fokus sada je potpora momčadi u dvije najvažnije utakmice sezone", rekao je Gomez za BBC.

Nažalost, Engleska je tako ostala bez vrlo dobrog braniča i zasigurno dobre opcije za izbornika Garetha Southgatea. Ozljedom Gomeza nije zadovoljan niti Jurgen Klopp, kojemu bi engleski branič odlično došao u finalu protiv Real Madrida.

Podsjetimo, Gomez se ozlijedio na prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske u ožujku. Mislilo se kako mu operacija neće biti potrebna te se uspješno vratio na teren krajem travnja kada je odigrao dvije utakmice za Liverpool, protiv WBA i Stokea. Ipak, gležanj nije izdržao te je jedina opcija bila operacija koja je na sreću obavljena bez ikakvih problema.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!