Nogomet

Godin: "Svaki dan razmišljam o Svjetskom prvenstvu u Rusiji i sanjam o podizanju trofeja"

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.05.2018.
Godin: "Svaki dan razmišljam o Svjetskom prvenstvu u Rusiji i sanjam o podizanju trofeja"
Foto: EPA

Kapetan urugvajske reprezentacije Diego Godin nada se odličnom nastupu na Svjetskom prvenstvu i pravom rezultatu. Godin smatra kako je na svom vrhuncu te želi do pravog rezultata...

"Svaki dan razmišljam o Svjetskom prvenstvu u Rusiji i sanjam o podizanju trofeja. Uspješno smo odradili posao u kvalifikacijama, sada nam je najvažnije da svi ostanemo zdravi i fizički budemo spremni za nastup", tvrdi Diego Godin.

Urugvaj igra važnu ulogu u svjetskom nogometu, a današnja reprezentacija stvarana je neko vrijeme te Godin tvrdi kako je bilo najvažnije dobro ukomponirati nove igrače koji su dolazili.

"Prije osam godina u Južnoj Africi pokazali smo konstantnost i zadržali je u narednim godinama. Imali smo bazu igrača koji su iskusni, a njima su priključivani mlađi igrači koji su već stekli iskustvo igranjem u Europi i u mladim selekcijama. Uvijek tvrdim da je najvažnije dobro uklopiti nove igrače u momčad. Riječ je o različitim karakterima i važno je da se dobro uklope. Danas igramo s većim posjedom lopte i kontrolom igre, ti novi igrači donijeli su nam tu mogućnost."

Branič madridskog Atletica vjeruje kako je Urugvaj na pravom putu te da se nalazi na vrhuncu.

"Na pravom smo putu što pokazuju i naši rezultati. Moramo biti svjesni koje su naše najbolje strane, a to su definitivno momčadska obrana, velika borbenost i brzo prebacivanje lopte prema našim napadačima. Oni su ti koji nam donose pobjede i to ne smijemo zaboraviti."

"Osjećam da bi ovo moglo biti sjajno Svjetsko prvenstvo za mene. Iskusan sam, u dobroj formi i potpuno sam sazrio. Zato želim do pravog rezultata."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!