Nogomet

Alex Iwobi: "Uvjeren sam da možemo daleko dogurati"

Sportnet • četvrtak, 10.05.2018.
Alex Iwobi: "Uvjeren sam da možemo daleko dogurati"
Foto: EPA

Mladi, 22-godišnji napadač Arsenala i Nigerije, u razgovoru za CNN Sport otkrio je kako vjeruje da njegova reprezentacija može na Svjetskom prvenstvu u Rusiji napraviti povijesni rezultat...

PIŠE: Jan Šneler

U povijesti svjetskih prvenstava, Nigerija je nastupala pet puta. Trenutno joj je najbolji rezultat prvi krug nokaut faze. To su uspjeli postići na tri natjecanja, 1994. u SAD-u, 1998. u Francuskoj i na posljednjoj smotri u Brazilu 2014. godine. Kolike su ambicije Nigeriji, dovoljno govore izjave Alexa Iwobija, mladog napadača koji smatra da afrička reprezentacija može napraviti i korak više.

"Način na koji smo se kvalificirali napunio nas je samopouzdanjem. Igrali smo protiv velikih momčadi, tako da smo uvjereni da možemo daleko dogurati. Ipak, idemo korak po korak. Naš trener uvijek govori kako nismo još tamo. Moramo se dobro pripremiti. Sve do sada odradili smo odlično i sada se samo moramo opustiti, biti mirni i strpljivo čekati", rekao je Iwobi za CNN Sport.

Iako ne zabija toliko koliko bi htio, u dresu Arsenala Iwobi je pokazao kako će biti velika prijetnja svim protivnicima. Odnosi se to i na Hrvatsku s kojom Nigerija igra u grupnoj fazi. Mladi nigerijski napadač već je tri sezone član Arsenala, a sve je izvjesnije kako će u budućnosti biti jedan od temelja novih, mlađih Topnika. Jasno, razgovor s Iwobijem nije mogao proći bez pitanja o Arseneu Wengeru.

"Bio sam vrlo mlad, kao školarac. Rekao mi je da uvijek uživam u nogometu, izražavam svoju strast i ako napravim pogrešku, samo nastaviti dalje biti pozitivan. Svi rade greške. Način na koji se odnosimo prema njima i kako nastavljamo dalje je ono što je važno. To je najbolji savjet koji mi je Wenger dao. Klub bez njega bit će drugačiji. Zaslužio je svu slavu i priznanje. Napravit ćemo sve da se oprosti na najbolji mogući način", zaključio je Iwobi.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!