Nogomet

Clodoaldo: "Brazil je na pravom putu i ima visoko samopouzdanje"

Petar Jenjić • subota, 12.05.2018.
Clodoaldo: "Brazil je na pravom putu i ima visoko samopouzdanje"
Foto: EPA

Predstojeće Svjetsko prvenstvo najavio je Clodoaldo, član brazilske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva iz 1970. godine, istaknuvši između ostalog i "svoj" Brazil kao jednog od favorita natjecanja te kako ne bi trebalo biti prevelikih iznenađenja...

Clodoaldo je kao 20-godišnji igrač Brazila zabio u polufinalu Svjetskog prvenstva 1970. godine protiv Urugvaja. Sve do kraja karijere to mu je ostao i jedini pogodak u internacionalnoj karijeri. U najavi Prvenstva za stranice FIFA-e istaknuo je "svoj" Brazil te kako ne bi trebalo biti prevelikih iznenađenja.

"Naravno da je Brazil jedan od favorita, ali jedan sam od onih koji smatra kako će Svjetsko prvenstvo zadržati svoju tradiciju. Mislim kako je malo vjerojatno da vidimo iznenađenje, netko iz sjene može odigrati dobar turnir, ali neće ga osvojiti."

"Ako Leo Messi bude imao sjajno Svjetsko prvenstvo, mislim da će ponovno doći blizu. Šteta za njega što nije osvojio prošlo natjecanje, zaslužio je zbog svega što je dao nogometu. Ipak, nadam se kako neće u Rusiji."

Osvrnuo se Clodoaldo i na aktualne europske prvake Portugalce predvođene Cristianom Ronaldom.

"Cristiano Ronaldo fantastičan je igrač, ali igra za reprezentaciju koja Svjetska prvenstva ne pamti uvelike po dobrome i šanse da ga osvoji vrlo su male, u odnosu na neke druge nogometaše."

"Ne bih mogao maknuti nikoga iz te momčadi, to je bio napad s Jairzinhom, Tostaom, Gersonom, Peleom i Rivelinom. Neymar bi onda bio 12. igrač, gotovo, budimo pristojni. Ušao bi u drugom poluvremenu i donio pobjedu", odgovorio je na pitanje da li bi Neymar mogao igrati u momčadi iz 1970. godine.

"Od trenutka kada je Tite preuzeo momčad, pobjede su se zaredale i navijači su mogli vidjeti ozbiljan rad koji je iznio. Brazil je spreman pokoriti Svjetsko prvenstvo, a druga je stvar hoće li to uspjeti ili ne. Na pravom smo putu i imamo visoko samopouzdanje", zaključio je nekadašnji brazilski reprezentativac.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!