Nogomet

Ibitoye: "Nemamo razloga za brigu, svi naši igrači bit će spremni za Svjetsko prvenstvo"

Sportnet • ponedjeljak, 14.05.2018.
Ibitoye: "Nemamo razloga za brigu, svi naši igrači bit će spremni za Svjetsko prvenstvo"
Foto: EPA

Glasnogovornik nigerijske nogometne reprezentacije, Toyin Ibitoye, otkrio je kako nema nikakvih razloga za brigu jer će, čak i oni igrači koji su ozlijeđeni, biti spremni za Rusiju...

PIŠE: Jan Šneler

Strah je zavladao u Nigeriji, ponajprije zbog ozlijeđenih igrača koji možda neće nastupiti za nacionalnu vrstu. To bi bio težak udarac za ambicije afričke momčadi i vrlo vjerojatno momčad ne bi imala šanse za prolazak skupine s Argentinom, Islandom i Hrvatskom. Ipak, glasnogovornik reprezentacije ističe kako nema razloga za brigu.

"Imamo još mjesec dana do Svjetsko prvenstva. Neki igrači poput Leona Baloguna, Ogenyija Onazija, Wilfreda Ndidija i Tyrona Ebuea oporavljaju se od ozljede i započeli su trenažni proces. Generalno, nemamo razloga za brigu jer oporavak igrača koji su ozlijeđeni se aktivno prati i svi izvještaji medicinskog osoblja govore kako oporavak teče odlično", prenosi izjavu glasnogovornika Toyina Ibitoyea, Vanguardngr.

Nigeriju prije susreta s Hrvatskom u prvom kolu Svjetskog prvenstva očekuje još nekoliko prijateljskih ogleda. U tim utakmicama, Nigerija će nastojati izbrusiti formu i dobiti konačnu sliku oko igrača na koje se može računati na svjetskoj smotri.

"Imamo još tri utakmice prije Svjetskog prvenstva. Po prvi puta nakon dugo vremena, odigrali smo šest prijateljskih susreta, svaki u cilju jačanja momčadske kohezije. Svaki susret pomoći će nam u pripremi za momčadi s kojima ćemo igrati u Rusiji. Sve utakmice (protiv DR Konga, Engleske i Češke) su temeljno planirane. Sve ide po planu i to je velika zasluga Nigerijskog nogometnog saveza", zaključio je Ibitoye.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!