Nogomet

Nikola Jurčević: "Cilj je dvostruka kruna kako bi izbrisali loš dojam s kraja prvenstva"

Marjan Kreševac • ponedjeljak, 14.05.2018.
Nikola Jurčević: "Cilj je dvostruka kruna kako bi izbrisali loš dojam s kraja prvenstva"
Foto: FaH

Dinamo je nastavio s lošim rezultatima, u sklopu pretposljednjeg kola prvenstva Modri su poraženi u Kranjčevićevoj od Rudeša rezultatom 1:0...

Dinamo od 2010. godine ne pamti niz od četiri utakmice bez pobjede u prvenstvu, a sada im se to dogodilo i to u najkritičnijoj fazi natjecanja, u onoj kada se odlučuje o naslovu prvaka. Uzeli su Modri titulu, ali samo zahvaljujući kiksevima konkurencije koja nije znala ili mogla iskoristiti ruku na srce jedno od najlošijih izdanja Dinama u posljednjim godinama.

Trener Nikola Jurčević u posljednje vrijeme često se nalazi u situaciji da mora prezentirati razloge poraza svojih nogometaša. Na njegovoj listi nalaze se nesreća, loš dan, ozljede igrača, a nikako da nađe razlog u nemotiviranosti i lošoj igri za koju je osim igrača odgovoran i on sam. Doveden je u klub nakon loših izdanja Maria Cvitanovića da spasi prvenstvo i napravi iskorak prema naprijed u prezentaciji modrih bluza. Prvenstvo nije spasio on već konkurencija, a napredak je svjetlosnim godinama daleko.

"Imali smo sasvim drugu ideju kako će završiti ovaj dan, izgledali smo izuzetno motivirano, željeli smo pobijediti utakmicu i na pravi način proslaviti naslov prvaka. Nažalost, Rudeš nas je pobijedio iz jednog udarca po golu, ali to ne umanjuje njihovu pobjedu. Imali smo dosta prilika, igrači su bili angažirani i motivirani, bio je ovo dan u kojem nas nije išlo i nismo izgledali loše i nismo zaslužili izgubiti".

"Nastavili smo negativan niz koji nam predstavlja problem i umanjuje zadovoljstvo naslovom prvaka. Također, nastavlja se niz problema, Doumbia i Ćorić zaradili su ozljede tijekom utakmice. Uz rezultatski neuspjeh prati nas i veliki peh koji ne može do kraja biti opravdanje da nismo osvojili više bodova."

Jurčević je ipak malo zabrinut zbog rezultatskih neuspjeha u posljednje vrijeme: "Pamti se da smo prvaci, a brine me što nismo osvojili više bodova, trebali smo osvojiti 5-6 bodova više. Ne gledam na to kao alibi, već kao činjenice. U velikom broju utakmica bili smo bez standardnih igrača, imali puno teškoća za uigranu i top fit momčad. Na kraju se gledaju rezultati, nitko ne govori o okolnostima koje su u velikoj mjeri doprinijele ovome. Današnju utakmicu nisam vidio u negativnom nizu, takav je moj dojam".

S obzirom na posljednje prezentacije novinari su s pravom upitali Jurčevića smatra li da s ovakvom igrom može očekivati dvostruku krunu: "Iz ove perspektive, apsolutno sam uvjeren da imamo velike i realne šanse za osvajanje duple krune i Kupa. U ovom trenutku to ne izgleda tako, ali u potpunosti sam siguran, jer slijedi specifična i posebna utakmica protiv našeg najvećeg rivala. Cilj je osvajanje dvostruke krune, da izbrišemo ovaj loš dojam s kraja prvenstva".

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!