Nogomet

Italija ima novog izbornika, Mancini i službeno potvrđen

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.05.2018.
Italija ima novog izbornika, Mancini i službeno potvrđen
Foto: EPA

Talijanski nogometni savez i Roberto Mancini dogovorili su suradnju i potpisali ugovor. Mancini je bio glavni kandidat, no poručivao je kako o preuzimanju reprezentacije može tek nakon završetka posla u Zenitu...

Nakon što je Carlo Ancelotti odbio klupu Italije, Roberto Mancini iskočio je kao glavni kandidat. Spominjao se i Antonio Conte, ali niti on nije bio posebno zainteresiran i odluka je pala na Mancinija.

Mancini je nedavno odradio prvi krug pregovora s čelnicima Saveza i nakon tog razgovora poručio je kako će na kraju ruskog prvenstva donijeti odluku. Tek što je odigrano posljednje kolo, Mancini je raskinuo ugovor sa Zenitom i dan nakon toga stavio potpis na ugovor sa Savezom.

U Zenitu nije ispunio zacrtano, od njega se tražio plasman u Ligu prvaka, međutim Zenit je ostao bez te pozicije stoga niti Rusi nisu bili previše razočarani ovim raskidom suradnje.

Ovo mu je prvi reprezentativni angažman, a u klupskoj karijeri vodio je Fiorentinu, Lazio, Manchester City, Inter u dva navrata, Galatasaray te u konačnici Zenit.

Najviše uspjeha imao je u prvom mandatu u Interu kada je osvojio tri uzastopne titule prvaka te po dva kupa i superkupa. S Manchester Cityjem bio je prvak Engleske, a s Fiorentinom, Lazijom i Galatasarayjem osvojio je po jedan trofej pobjednika kupa.

U reprezentaciji ima zadaću vratiti Italiju na velika natjecanja nakon potpunog podbačaja u kvalifikacijama i prvog izostanka sa SP-a u 60 godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!