Nogomet

Rafa Marquez na širem meksičkom popisu, Osorio prijavio 28 igrača

Branimir Korać • utorak, 15.05.2018.
Rafa Marquez na širem meksičkom popisu, Osorio prijavio 28 igrača
Foto: EPA

Izbornik meksičke reprezentacije Juan Carlos Osorio odredio je 28 igrača koji kandidiraju za nastup na Svjetskom prvenstvu. Među njima je i 39-godišnji branič Rafa Marquez...

Rafa Marquez možda će dobiti priliku za nastup na svom petom Svjetskom prvenstvu. Legendarni branič Meksika nalazi se na proširenom popisu od 28 igrača koji su Meksikanci dostavili Fifi.

Marquez je u posljednje vrijeme bio van meksičkog kadra zbog sumnje u umiješanost u trgovini drogom, međutim nakon što je optužnica povučena, dobio je mogućnost za napuštanje Meksika i samim time nastup na Svjetskom prvenstvu.

Na popisu se nalazi i Nestor Araujo koji je u prijateljskom dvoboju protiv Hrvatske zaradio ozljedu koljena, još uvijek osjeća probleme, ali Osorio mu je odlučio pružiti priliku.

Od onih kojih nema na popisu, a tu su se očekivali, ističu se imena Ericka Gutierreza iz Pachuce i Rodolfa Pizarra iz Chivasa.

Meksiko

Vratari: Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (Standard Liege)

Braniči: Edson Alvarez (Club America), Nestor Araujo (Santos Laguna), Hugo Ayala (Tigres UANL), Jesus Gallardo(Pumas UNAM), Miguel Layun (Sevilla), Hector Moreno (Real Sociedad), Diego Reyes (FC Porto), Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt), Oswaldo Alanis (Getafe)

Veznjaci: Jonathan Dos Santos (LA Galaxy), Marco Fabian (Eintracht Frankfurt), Erick Gutierrez (Pachuca), Rafael Marquez (Atlas), Andres Guardado (Real Betis), Giovani dos Santos (LA Galaxy), Hector Herrera (FC Porto), Jesus Molina (Monterrey)

Napadači: Javier Aquino (Tigres UANL), Jesus Manuel Corona (FC Porto), Jurgen Damm (Tigres UANL), Javier Hernandez (West Ham), Raul Jimenez (Benfica), Hirving Lozano (PSV Eindhoven), Oribe Peralta (Club America), Carlos Vela (Los Angeles Football Club)

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!