Tenis

Donna Vekić tijesno poražena u drugom kolu Rima

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.05.2018.
Donna Vekić tijesno poražena u drugom kolu Rima
Foto: EPA

Iako je odigrala dobar meč i stavila 13. nositeljicu na muke, Donna Vekić nije uspjela izboriti treće kolo u Rimu. U drugom kolu poražena je od Madison Keys u dva tie-breaka...

Zanimljiv meč odigrale su Donna Vekić i Madison Keys, a Amerikanka je na kraju odnijela pobjedu u dva tie-breaka. Gotovo dva sata trajala je borba ovih igračica, Vekić je imala prilika odvesti meč na svoju stranu, ali Keys je ipak uspjela slaviti.

Hrvatska igračica dosta sporo ušla je u meč i u prva četiri gema izgledala je prilično loše. Keys je brzinski došla do 4:0, pritom je ispustila samo tri poena te se činilo da bi dvoboj mogao brzo završiti.

Međutim Vekić se počela buditi i uspjela je vratiti jedan izgubljeni servis, a zatim na servisu Keys za set spasila je i set loptu te iskoristila sedmu break loptu u tom gemu. Nije se dugo čekalo na potpuni preokret te je uz break povela sa 6:5. Međutim nije dugo zadržala tu prednost, Keys je odgovorila istom mjerom i odluka je pala u 13. igri. Tamo je Amerikanka stvorila prednost te sa 7:2 uzela prvi set.

Nakon što je spasila tri vezane break lopte na početku drugog seta, Vekić je uspjela uzeti servis protivnici i odvojiti se na 4:1. No kako je brzo došla do prednosti, jednako brzo ju je i izgubila te je ponovno odluka pala u 13. igri. Tamo Keys ne gubi niti poen te prolazi u treće kolo.

U mnogočemu ovaj meč bio je prilično izjednačen, međutim u ključnim trenucima, u 13. igri, Vekić je osvojila ukupno samo dva od čak 16 odigranih poena.

U trećem kolu Keys očekuje vrlo težak posao, tamo će igrati protiv Simone Halep.

Rim, drugo kolo:
Madison Keys (SAD, 13) - Donna Vekić (Hrvatska, Q) 7:6(2), 7:6(0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!