Nogomet

Moreno: "Svi igrači dolaze u Rusiju po naslov svjetskog prvaka"

Branimir Korać • četvrtak, 17.05.2018.
Moreno: "Svi igrači dolaze u Rusiju po naslov svjetskog prvaka"
Foto: EPA

Iskusni meksički branič Hector Moreno nastupom u Rusiji doći će do trećeg nastupa na svjetskim prvenstvima. U dresu Meksika upisao je 91 nastup te je uz Rafu Marqueza i Andresa Guardada jedan od kapetana...

U Rusiji i Hector Moreno očekuje pravi rezultat. San je naslov svjetskog prvaka, ali bit će zadovoljan ako nakon Prvenstva osjeti da je pružio sve od sebe.

"Moj prvi cilj je postati svjetskim prvakom. Pitajte bilo kojeg igrača i pružit će vam isti odgovor, a znam i da moji suigrači tako razmišljaju. Idemo u Rusiju po titulu. Svjesni smo kako puno faktora odlučuje o tome tko će na kraju biti prvi, sreća, suci, protivnik... Bio bih zadovoljan kada bih se vratio kući i vidio da su moji najbliži ponosni na moj nastup. Ne znam kako ćemo proći, ali zadovoljan sam dok god sam svjestan da pružam sve od sebe za reprezentaciju."

Moreno hvali izbornika Osorija za kojeg smatra da mu je dosta pomogao u napretku. Reprezentativci imaju sve uvjete za dobar rezultat i na njima je da ih iskoriste.

"Od dolaska Juana Carlosa Osorija nismo bili nikada ranije spremniji i znam da sam uz njega jako napredovao. On čini sve da bi što više napredovali i pruža nam jasan plan kako svladati protivnika. Ponekad to funkcionira, ali nekada i protivnik dobro reagira, no sve je to proces učenja i napredovanja. U ovim kvalifikacijama imali smo i svu moguću podršku, novog fizioterapeuta, psihologa, to su male stvari zbog kojih nećemo postati svjetski prvaci, ali ćemo se sigurno približiti tom cilju."

Jedna od prednosti Meksika je činjenica da se igrači međusobno dobro poznaju.

"Suigrače poznajem još iz mladih reprezentacija i to je jako bitno. Glavnina igrača iz 2014. godine je tu, ali danas smo dosta iskusniji i napredovali smo na osobnom i profesionalnom planu."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!