Tenis

Marach i Pavić krenuli očajno, ali uspjeli doći do slavlja na Mastersu u Rimu

Sportnet • četvrtak, 17.05.2018.
Marach i Pavić krenuli očajno, ali uspjeli doći do slavlja na Mastersu u Rimu
Foto: EPA

Iako su krenuli katastrofalno u meču osmine finala, Austrijanac Oliver Marach i hrvatski tenisač Mate Pavić uspjeli su nakon tri seta doći do slavlja i proći u četvrtfinala Mastersa u Rimu...

PIŠE: Jan Šneler

Puno živaca oduzeli su svojim navijačima Oliver Marach i Mate Pavić. Nakon katastrofalnog prvog seta, austrijsko-hrvatski par uspio se oporaviti i teškom borbom u trećem setu doći do slavlja protiv Stevea Johnsona i Dominica Thiema.

Trebalo bi doista dobrano zagledati se u njihove nastupe da bi se pronašao tako loše odigran set Maracha i Pavića. Bez detaljnije provjere, uvjereni smo da još nikada nisu izgubili set sa 6:0. Sve je pošlo po krivu od samog početka meča. Servisi nisu bili loši, ali postotak osvojenih poena, naročito na prvom servisu bio je jako loš. Epilog nije mogao biti drugačiji.

Johnson i Thiem su prilično lako držali svoj servis i čak tri puta oduzeli servis austrijsko-hrvatskom paru te za svega 22 minute osvojili prvi set sa 6:0. Na sreću, drugi set bio je ipak drugačiji. Stabilizirala se igra Maracha i Pavića. Bilo je jasno kako gore od onoga u prvom setu ne mogu odigrati. U šestom gemu, došli su do breaka i prilično mirno priveli drugi set kraju. Sigurnim servisom u devetom gemu došli su do 6:3.

Treći set pružio je puno uzbuđenja. Kako se mečevi parova igraju u odlučujućem setu do 10 poena, odnosno na dva razlike, često budu najkraći na meču. Danas je taj treći set bio dvije minute duži od prvog. Igralo se vrlo izjednačeno. Marach i Pavić imali su vodstvo 5:2, no vrlo brzo Johnson i Thiem osvajaju pet poena u nizu i dolaze do 7:5. Činilo se kao da će igrati beskonačno, no konačno je pri rezultatu 14:14, austrijsko-hrvatski par oduzeo servis protivnicima i s 16:14 slavio.

Nakon izuzetno teškog meča u osmini finala, u četvrtfinalu Maracha i Pavića očekuju Urugvajac Pablo Cuevas i Španjolac Marcel Granollers-Pujol. S obzirom na status drugih nositelja, austrijsko-hrvatski par u meč ulazi kao favorit a to bi trebali potvrditi i na teniskom terenu.

ATP Masters Rim, osmina finala, parovi (m):
Oliver Marach/Mate Pavić (2) - Steve Johnson/Dominic Thiem 0:6 6:3 16:14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!