Nogomet

Fernando Santos skratio popis i odredio 23 putnika na Svjetsko prvenstvo u Rusiju

Mihaela Bradovski • petak, 18.05.2018.
Fernando Santos skratio popis i odredio 23 putnika na Svjetsko prvenstvo u Rusiju
Foto: EPA

Portugalski izbornik Fernando Santos objavio je konačan popis putnika na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Dio bitnih karika s Europskog prvenstva u Francuskoj neće biti u sastavu...

Kao što je i poručio kako neće biti izlazaka u susret i vođenja prema starim zaslugama, Fernando Santos izabrao je 23 igrača koje će voditi u Rusiju, a na popis nije stavio neka od zvučnih imena iz prošlosti.

U odnosu na prošireni popis otpali su između ostalih strijelac pobjedničkog gola iz finala Europskog prvenstva Eder koji se jako muči s formom te Nani koji je po broju nastupa odmah iza Figa i Ronalda, no niti on ne briljira u klubu.

"S ljudske strane vrlo je teško otpisati nekog od igrača. Svi su oni ispisali važnu stranicu portugalske nogometne povijesti, ali moram izabrati najbolju moguću momčad", poručio je Santos.

Osim Nanija i Edera otpali su i Antunes, Joao Cancelo, Luis Neto, Nelson Semedo, Rolando, Andre Gomes, Rony Lopes, Ruben Neves, Sergio Oliveira i Paulinho

Golmani: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Beto (Goztepe SK), Rui Patricio (Sporting CP)

Obrana: Bruno Alves (Rangers), Cedric (Southampton), Jose Fonte (Dalian Aerbin), Mario Rui (Napoli), Pepe (Bešiktaš), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Ricardo (Porto), Ruben Dias (Benfica)

Sredina terena: Adrien Silva (Leicester City), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Sporting CP), Joao Mario (West Ham United), Joao Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moskva), William Carvalho (Sporting CP)

Napad: Andre Silva (AC Milan), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting CP), Goncalo Guedes (Valencia), Paulinho (Braga), Ricardo Quaresma (Bešiktaš)

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!