Tenis

Tereza Mrdeža slavila u kvalifikacijama i ušla u glavni ždrijeb Strasbourga

Sportnet • subota, 19.05.2018.
Tereza Mrdeža slavila u kvalifikacijama i ušla u glavni ždrijeb Strasbourga

Odličnom igrom u drugom kolu kvalifikacija hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža osigurala je nastup u prvom kolu glavnog ždrijeba WTA turnira u Strasbourgu...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon što je rutinski slavila protiv Marine Partaud u prvom kolu, hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža uspješno je svladala i Amerikanku Victoriju Duval te ušla u prvo kolo WTA turnira u Strasbourgu.

Iako to krajnji rezultat ne pokazuje, meč je obilovao nevjerojatnim preokretima. Od 17 odigranih gemova u meču, čak 12 ih je završilo oduzimanjem servisa. U toj šahovskoj bitci, borbi koncentracije i snage, hrvatska je tenisačica ipak bila uspješnija. Prvi set počeo je idealno za Mrdežu. Nakon tri gema dva puta oduzela je servis protivnici i povela s 3:0. Nažalost, nedostajalo je koncentracije za finiširanje seta i Duval je došla do izjednačenja.

Ipak, već u sedmom gemu, Mrdeža ponovno oduzima servis Duval i s još jednim breakom u posljednjem gemu dolazi do slavlja u prvom setu sa 6:3. U takvim psihološki važnim trenucima, vrlo je važno bilo da Mrdeža uspije osvojiti set. Drugu dionicu meča ponovno je bolje otvorila hrvatska tenisačica.

U drugom gemu, oduzela je servis protivnici i došla do prednosti. Nažalost, ponovno se događa pad u igri i Duval se vraća. Sljedeća tri gema teško je prokomentirati jer su si igračice međusobno oduzimale servise. Ipak, iz ta tri konfuzna gema, uspješnija izlazi Mrdeža koja dolazi do vodstva 5:2. U osmom gemu, Duval potpuno posustaje te Mrdeža još jednom, osmi put u meču, dolazi do breaka i slavlja u drugom setu sa 6:2.

WTA Strasbourg, drugo kolo kvalifikacija:
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Victoria Duval (SAD) 6:3 6:2

Foto - David Johansson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!