Tenis

Nino Serdarušić zaustavljen u prvom kolu kvalifikacija u Ženevi

Branimir Korać • subota, 19.05.2018.
Nino Serdarušić zaustavljen u prvom kolu kvalifikacija u Ženevi
Foto: Kristijan Komarica

Nakon Franka Škugora, niti Nino Serdarušić nije bio uspješan na startu kvalifikacija u Ženevi. On je neočekivano poražen od Nijemca Jeremyja Jahna...

Nakon odličnih nastupa na Challengerima u posljednje vrijeme, Nino Serdarušić pokušao se probiti u glavni ždrijeb turnira u Ženevi, ali nije uspio. Već u prvom kolu poražen je od Nijemca Jeremyja Jahna u susretu u kojem se očekivala Serdarušićeva pobjeda.

Jahn je gotovo 200 mjesta lošije rangiran, s 28 godina nema posebno velikih rezultata, no Serdarušić nije bio raspoložen i za samo 75 minuta upisao je poraz.

Prvi set izgubio je breakom u sedmom gemu kada je Jahn stigao do svoje prve break prilike u meću i odmah je iskoristio. Do kraja seta Serdarušić je imao četiri break lopte, 15:40 kod 5:4, ali nije ih iskoristio i izgubio je set sa 6:4.

I drugi set izgubio je breakom u sedmom gemu, ali za razliku od prvog, tu je prilično pao i nije zaprijetio njemačkom igraču do kraja meča.

Jahn je slavio s dva puta po 6:4 i izborio prolaz u drugo kolo kvalifikacija. Tamo će igrati protiv sedmog nositelja Lukaša Rosola koji je sa 6:1, 6:3 svladao Rusa Ivana Gahova.

Ženeva, kvalifikacije prvo kolo:
Jeremy Jahn (Njemačka) - Nino Serdarušić (Hrvatska, 2) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!