Tenis

Rafael Nadal u odličnom meču slomio Novaka Đokovića i otišao u finale Rima

Mihaela Bradovski • subota, 19.05.2018.
Rafael Nadal u odličnom meču slomio Novaka Đokovića i otišao u finale Rima
Foto: EPA

Nakon više od godinu dana od posljednjeg meča, Rafael Nadal i Novak Đoković susreli su se u polufinalu turnira u Rimu gdje je Nadal na kraju bio uspješniji te je odnio pobjedu u dva seta...

Odličan meč odigrali su Rafael Nadal i Novak Đoković te podsjetili na svoje velike dvoboje iz prošlosti. Đoković se polako diže i hvata pravu formu, pokazao je to i u ovom meču, ali Nadal je ipak bio pretežak zalogaj i Španjolac je prošao u finale Rima.

Posljednji međusobni dvoboj odigrali su još prošle godine u Madridu, od toga je prošlo više od godinu dana, a tada je Nadal slavio lakše sa 6:2, 6:4. Ovdje je Đoković pružio jači otpor, međutim u ključnim trenucima Španjolac je ipak bio bolji i zaslužio je na kraju pobjedu.

U prvom setu prvi do breaka došao je Nadal kod 3:2, ali nije uspio zadržati tu prednost i Đoković je kod 5:3 došao do 15:40 i uz dozu sreće i pomoć mreže vratio se u set.

Embed from Getty Images

Odluka je pala u tie-breaku gdje je Nadal bio bolji sa 7:4, a u 13. igri Đoković je osvojio samo jedan pon na svom početnom udarcu.

U drugom setu Nadal je igrao na izrazito visokoj razini, Đokoviću je samo u završnici seta dopustio da mu zaprijeti na servisu, ali srpski tenisač ipak u tom setu nije uspio uhvatiti nijednu break priliku.

Nadal je prednost dohvatio kod 1:1 kada je došao do 0:40 i poveo s 2:1 da bi na Đokovićevom servisu za ostanak u meču stigao do 15:40 te iskoristio drugu meč loptu za prolaz u finale Rima.

Protivnika još ne zna, a saznat će ga nakon što večeras svoj dvoboj odrade Alexander Zverev i Marin Čilić.

Rim, polufinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Novak Đoković (Srbija, 11) 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!