Tenis

Simona Halep pridružila se Svitolinoj i ove godine u finalu Rima

Branimir Korać • subota, 19.05.2018.
Simona Halep pridružila se Svitolinoj i ove godine u finalu Rima
Foto: EPA

Prošle godine u finalu Rima susrele su se Elina Svitolina i Simona Halep, a iste protivnice o tituli će odlučivati i ove godine. Halep je u polufinalu bila bolja od Marije Šarapove dok je Svitolina nadigrala Anett Kontaveit...

Simona Halep prošle godine u finalu turnira u Rimu poražena je od Eline Svitoline, a ove godine ima priliku za osvetu na istom mjestu u istoj fazi turnira.

Svitolina je ranije izborila finale pobjedom protiv Anett Kontaveit, a Halep je u kasnijem terminu igrala protiv Marije Šarapove. Očekivano, Rumunjka je imala teži posao, ali je na kraju ipak iz meča izašla kao pobjednica.

Obje igračice imale su puno problema na svom servisu i dozvolile su previše poena na reternu. I jedna i druga osvojile su više poena na servis protivnice nego na svom servisu.

Embed from Getty Images

U prvom setu Halep nije uzela nijedan svoj servis gem i Šarapova je sa 6:4 stigla do seta da bi u drugom Rumunjka konsolidirala igru na svom servisu i u tom setu Ruskinji dopustila smo jednu break loptu koju ova nije iskoristila.

U treći set bolje je ušla Halep koja je povela s 3:1, Šarapova se uspjela vratiti, ali je pokleknula na servisu za ostanak u meču i upisala poraz.

Konačnih 4:6, 6:1, 6:4 odvodi Halep u finale i borbu za 17. titulu u karijeri. Ove godine slavila je samo u Shenzhenu gdje je u finalu svladala Katerinu Siniakovu. Posljednji veliki turnir osvojila je još prije godinu dana kada je u Madridu bila bolja od Kristine Mladenović.

Rim, polufinale:
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Maria Šarapova (Rusija) 4:6, 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!