Nogomet

Kahn: "Ogroman je rizik voditi Neuera na SP, nezamislivo je da može uhvatiti pravu formu"

Branimir Korać • nedjelja, 20.05.2018.
Kahn: "Ogroman je rizik voditi Neuera na SP, nezamislivo je da može uhvatiti pravu formu"
Foto: EPA

Proslavljeni njemački vratar Oliver Kahn veliki je protivnik vođenja Manuela Neuera na Svjetsko prvenstvo. Kahn vjeruje kako Neuer ne može dohvatiti željenu razinu forme...

Joachim Löw ipak je pružio priliku Manuelu Neueru i uvrstio ga među kandidate za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Oliver Kahn već ranije izrekao je mišljenje kako ne bi bilo dobro voditi Neuera u Rusiju i još jednom ga je potvrdio.

"Kako bih kreirao konačno mišljenje, moram ga vidjeti na treningu. Ali je ustvari nemoguće i potpuno nezamislivo da može uhvatiti pravu formu. Zbog njegovih zasluga iz prošlosti, vjeruje mu se i stoga razumijem Löwovu želju da ga vidi na treningu. Čak i ako odigra dvije prijateljske utakmice, još uvijek je rizik ogroman i mora se zapitati je li potrebno igrati na Svjetskom prvenstvu nakon osmomjesečne pauze", ističe Kahn.

Kahn potpuno podupire Marc-Andrea ter Stegena i nema ništa protiv da upravo on bude prvi njemački vratar u Rusiji.

"Već je veliki uspjeh što je uspio u Barceloni. U reprezentaciji pred njim je dug put koji je krenuo s brojnim pogreškama što mu je narušilo samopouzdanje. Međutim nastup na Kupu konfederacija i sezona u Barceloni definitivno mu puno znače i nisam uopće zabrinut ako će on startati na Svjetskom prvenstvu."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yakov20.05.2018. u 20:53
    s obzirom da neuer nije klasični golman jer voli izlazit s gola i igrat de facto stopera, mislim da ga nije pametno stavljat nakon tako duge pauze. ali imaju ter stegena, koji je više nego dobra zamjena.
    Yakov
  • Bogomdani20.05.2018. u 18:04
    To je golman a ne, neznan, centarfor pa mu triba da uhvati formu, tipa kondiciju i to. Istina, falit će mu utakmica, ali nije to zelembać od 20 godina, već Neuer koji ima utakmica u nogama. K tome, idu 3 golmana, pa ako ne valja, promineš
    Bogomdani