Košarka

VIDEO: Rocketsi pregaženi i poniženi u Oaklandu, Curry nezaustavljiv

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.05.2018.
VIDEO: Rocketsi pregaženi i poniženi u Oaklandu, Curry nezaustavljiv
Foto: EPA

Golden State Warriorsi odigrali su sjajnu treću utakmicu u finalnoj seriji Zapadne konferencije i nanijeli su vrlo težak posao Houston Rocketsima koji zaostaju 2-1...

Golden State Warriors - Houston Rockets 126:85 (2-1)

Golden State Warriorsi ponizili su Rocketse u trećoj utakmici finala Zapada i nanijeli im vrlo težak poraz. Nakon pobjede u Houstonu u prvom susretu, Warriorsi su na svom parketu napravili novi korak prema prolazu u finale pregazivši Rocketse s čak 126:85.

Ovo je najviša pobjeda Warriorsa u povijesti u doigravanju, dosadašnji klupski rekord držali su Philadelphia Warriorsi iz 1948. godine kada su svladali St. Louis Bomberse s 85:46. Prvi put u povijesti Warriorsi su prešli razliku od 40 poena i to baš protiv Rocketsa koji su imali najbolji omjer u regularnom dijelu sezone i bili uvjereni kako će baš oni biti prvaci.

Još jednom vidjelo se koliko Warriorsima znači Stephen Curry, ponovno je odigrao veliku utakmicu, a kada on ovako igra, onda Warriorsi uglavnom glatko slave. U trećoj četvrtini ubacio je 18 poena uz šut 7/7 uništavajući svakog čuvara koji se našao na njemu.

Ovo je Golden Stateu ujedno 16. uzastopna pobjeda u doigravanju na svom parketu čime su srušili rekord Chicago Bullsa od 15 uzastopnih pobjeda postavljen 1990. i 1991. godine.

Gerald Green najbolje je opisao Curryjevu šutersku eksploziju. "Njemu je trica kao nekim igračima zakucavanje."

Prvo poluvrijeme još i nije donijelo tako veliko odvajanje, prednost Warriorsa išla je do maksimalnih 13 poena razlike i nije izgledao baš kao da će slaviti s više od 40 koševa prednosti. Houston je još bio koliko-toliko u igri, no u drugom poluvremenu domaćin je briljirao, a gosti su se raspali.

Posebno se to odnosi na posljednju četvrtinu u kojoj Rocketsi nisu niti pokušali spasiti čast, jedva su čekali kraj susreta nakon što je Golden State probio granicu od 30 poena.

"Napadački nismo imali povjerenje u sebe i oni su to itekako kaznili", izjavio je James Harden koji poput suigrača nije briljirao.

Curry je bio prvo ime susreta s 35 poena (5/12 trica) i šest skokova, Kevin Durant dodao je 25 poena, šest skokova i šest asistencija, a Draymond Green deset poena, 17 skokova i šest asistencija.

Kod Rocketsa James Harden ubacio je 20 poena uz pet skokova i devet asistencija, a po 13 poena dodali su Clint Capela (osam skokova) i Chris Paul (deset skokova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10821.05.2018. u 09:38
    smjesni ovi crveni....obrana? koja obrana, utakmica rijesena na pocetku 2/4. nemas lijeka za KD ili SC, mozes zaboravit utakmicu. Rocketsi kao da se nadaju nekoj odlucujucoj utakmici na nekom neutralnom mjestu, u Bostonu ill u Staples Centru, ovak nemaju sanse
    narada108