Tenis

Nino Serdarušić lakoćom do drugog kola kvalifikacija u Roland Garrosu

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.05.2018.
Nino Serdarušić lakoćom do drugog kola kvalifikacija u Roland Garrosu

Nino Serdarušić uspješno je odradio posao u prvom kolu kvalifikacija Roland Garrosa. Za protivnika je imao Poljaka Kamila Majchrzaka kojeg je svladao u dva seta...

Danas su započele kvalifikacije Roland Garrosa u muškoj konkurenciji, a Nino Serdarušić može biti zadovoljan otvaranjem. Igrao je protiv Poljaka Kamila Majchrzaka i upisao pobjedu u dva seta.

Majchrzak je prije četiri godine osvojio zlatno odličje na Olimpijskim igrama mladih finalnom pobjedom protiv Orlanda Luza, a na istim Igrama Serdarušić je poražen u prvom kolu od Clementa Geensa.

U Parizu je meč otišao na stranu Serdarušića iako je Poljak prvi stigao do prednosti i stvorio probleme hrvatskom tenisaču, no Serdarušić je ipak na kraju za 75 minuta otišao do pobjede.

Majchrzak je bolje krenuo i poveo s 3:2 uz break u petom gemu, no nakon toga Serdarušić odgovara s tri uzastopno osvojena gema i uzima set sa 6:4.

I u drugom setu Poljak je prvi zaprijetio kada je kod 2:2 došao do 15:40, Serdarušić se obranio i nakon toga napravio break s kojim je otišao do pobjede.

Završilo je 6:4, 6:3 za hrvatskog tenisača protiv 20 mjesta bolje plasiranog Majchrzaka (181.) na ATP ljestvici.

U drugom kolu kvalifikacija Serdarušić će igrati protiv trećeg nositelja i 111. igrača svijeta Rubena Bemelmansa. Belgijac je u prvom kolu bio bolji od Francuza Uga Humberta sa 6:4, 6:7, 6:3.

Roland Garros, prvo kolo kvalifikacija:
Nino Serdarušić (Hrvatska) - Kamil Majchrzak (Poljska) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!