Tenis

Viktor Galović uspješan na startu kvalifikacija Roland Garrosa

Petar Jenjić • ponedjeljak, 21.05.2018.
Viktor Galović uspješan na startu kvalifikacija Roland Garrosa
Foto: FaH

Drugo kolo kvalifikacija za Roland Garros osigurao je i Viktor Galović koji je u dva vrlo zanimljiva seta svladao domaćeg predstavnika Kennyja De Scheppera...

Viktor Galović uspješno je započeo nastup u kvalifikacija za drugi Grand Slam sezone. Hrvatski tenisač u dva je seta za sat i 43 minute igre svlada domaćeg igrača Kennyja De Scheppera. U drugom kolu igrat će protiv drugog nositelja Ilije Ivaške.

De Schepper je u svojoj karijeri imao nekoliko zapaženih rezultata na Grand Slam turnirima, posebno 2013. kada je igrao osminu finala Wimbledona, ali danas nije uspio protiv ostvariti pobjedu protiv hrvatskog tenisača koji je slavio sa 7:6, 6:3.

Vrlo izjednačen prvi set nije donio nijedan break, a jedine prilike za oduzimanje servisa imao je Galović pri vodstvu 4:3. Zanimljiv tie-break donio je veliku dramu. Hrvatski tenisač suočio se s četiri uzastopne set lopte protivnika koji je vodio sa 6:2. Nešto kasnije spasio je još jednu, a zatim iskoristio svoju treću za pobjedu 11:9.

Odmah na otvaranju drugog seta hrvatski tenisač stigao je do breaka i do kraja meča na vlastitom servisu izgubio je tek šest poena. Pri vodstvu 5:3 još je jednom oduzeo servis De Schepperu i zaključio meč pobjedom.

Roland Garros, 1. kolo kvalifikacija:
Viktor Galović - Kenny De Schepper 7:6 (9), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!