Nogomet

Kapetani Peruovih protivnika traže dozvolu za nastup Guerrera

Branimir Korać • utorak, 22.05.2018.
Kapetani Peruovih protivnika traže dozvolu za nastup Guerrera
Foto: EPA

Peruanci su i dalje u šoku zbog zabrane nastupa Paolu Guerreru na Svjetskom prvenstvu nakon suspenzije produžene od strane CAS-a, a na njegovu stranu stala je i Udruga profesionalnih nogometaša...

Udruga profesionalnih nogometaša FIFPro čini sve što je u njezinoj moći kako bi ishodila dozvolu od Fife za nastup Paola Guerrera na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Nakon otvorenog traženja da se Guerreru ukine suspenzija, FIFPro je poslao Fifi i službeno pismo koje su potpisali kapetani Francuske Hugo Lloris, Australije Mile Jedinak i Danske Simon Kjaer, protivnici Perua u skupini na Svjetskom prvenstvu, a traže dozvolu nastupa za Guerrera.

Guerrerovi odvjetnici uz pomoć peruanskog veleposlanstva u Švicarskoj čine sve s pravne strane kako bi srušili odluku CAS-a i ukinuli suspenziju. Jedina opcija im je žalba na Saveznom sudu, ali vremena je sve manje.

U Peruu su brojni navijači izašli na ulice i pružili podršku Guerreru te tako pokazali da su uz njega i izražavaju nadu kako će ipak biti dio reprezentacije.

Podsjećamo, Guerrero je dobio šest mjeseci zabrane igranja nakon što su na doping testu pronađeni metaboliti kokaina što je opravdano kontaminiranim čajem pri čemu je Guerrero negirao ikakvu krivicu. Međutim pred CAS-om, gdje se nadao i tražio potpuno brisanje suspenzije, na opći šok u Peruu Guerrero je dobio zabranu igranja do sljedeće godine i neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis22.05.2018. u 17:17
    da nije šmrkao, igrao bi. ovako može šmrcati.
    cameosis
  • Bogomdani22.05.2018. u 11:05
    Pa ako nisu ukinuli Šimuniću zbog "za dom spremni" neće ni Guerreru, imaju oni svoj film To da je za igrat za neki od top europskih klubova, ukinilo bi se brzo
    Bogomdani