Tenis

Serdarušić glatko ispao, Galović propustio veliku priliku u drugom setu

Sportnet • srijeda, 23.05.2018.
Serdarušić glatko ispao, Galović propustio veliku priliku u drugom setu
Foto: FaH

U drugom kolu kvalifikacija Roland Garrosa, hrvatski tenisači Viktor Galović i Nino Serdarušić završili su svoje nastupe...

PIŠE: Jan Šneler

Mladi hrvatski tenisač Nino Serdarušić nije uspio ponoviti dobar rezultat iz prvog kola kvalifikacija i iznenaditi favoriziranog Rubena Bemelmansa, 111. igrača svijeta. S druge strane, Viktor Galović izgubio je od Ilje Ivaške, iako je u drugom setu bio nadomak izjednačenju.

Bemelmans je za nešto malo više od sat vremena uspješno slavio protiv Serdarušića. Već u prvom setu bilo je vidljivo kako je razlika u kvaliteti prevelika. Belgijski tenisač i treći nositelj kvalifikacija već nakon tri gema, dva puta je oduzeo servis hrvatskom tenisaču i povratka više nije bilo.

Imao je Serdarušić priliku u osmom gemu doći do povratka jednog breaka, no dvije break lopte je Bemelmans glatko obranio i osvojio set sa 6:2. Niti drugi set nije pružio previše neizvjesnosti. Ponovno je Serdarušić pogriješio na početku i dozvolio Bemelmansu da mu u prvom gemu oduzme servis.

Pri vodstvu 3:1, belgijski tenisač još jednom dolazi do breaka i praktički rješava pitanje pobjednika. Uspio je Serdarušić doći do breaka u osmom gemu i vratiti se na 5:3, no Bemelmans vraća izgubljeno već u sljedećem gemu i sa 6:3 osvaja drugi set i prolazi u treći krug kvalifikacija.

Iako nije neočekivan, poraz Galovića u dva seta od Ivaške pak je razočaravajući. Prvi set Ivaška je dobio glatko. Hrvatski je tenisač imao svega jednu break priliku, dok je Bjelorus, drugi nositelj kvalifikacija, dva puta oduzeo servis Galoviću i za točno pola sata osvojio prvi set sa 6:2.

Galović je ipak imao veliku priliku u drugom setu. Došao je do breaka u prvom gemu i dobro igrao sve do desetog gema, odnosno točnije do druge polovice desetog gema. Imao je Galović vodstvo 5:4 i 40:15, odnosno dvije set lopte na svoj servis. Umjesto da finišira set, hrvatski je tenisač dozvolio protivniku da mu oduzme servis i otme gotovo dobiveni set.

Set je otišao u 13. igru u kojoj je Galović ponovno bio na korak do seta. Vodio je 4:0 i 5:1, no završnica je opet bila katastrofalna te Ivaška serijom 5:0, dolazi do 7:5 i osvaja drugi set, odnosno meč.

Roland Garros, kvalifikacije (m), drugo kolo:
Ruben Bemelmans (Belgija, 3) - Nino Serdarušić 6:2 6:3
Ilja Ivaška (Bjelorusija, 2) - Viktor Galović 6:2 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!