Nogomet

Roland Nilsson: "Ova Švedska je jako dobra i uz malo sreće može ostvariti solidan rezultat"

Petar Jenjić • četvrtak, 24.05.2018.
Roland Nilsson: "Ova Švedska je jako dobra i uz malo sreće može ostvariti solidan rezultat"
Foto: EPA

Nekadašnji švedski reprezentativac Roland Nilsson za službene stranice FIFA-e osvrnuo se na uspjeh njegove generacije i osvajanje trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1994. godine te najavio kako uz malo sreće današnja Švedska može ostvariti dobar rezultat...

Roland Nilsson zna jako dobro sve strane Svjetskog prvenstva, nastupivši za švedsku reprezentaciju u svim utakmicama 1990. i 1994. godine kada je u SAD-u osvojila treće mjesto.

"1990. godine bilo je naše prvo Svjetsko prvenstvo u 12 godina i mislim da je to pokazalo kako uvijek postoji mnogo stvari koje treba popraviti, kako na terenu tako i izvan njega, a mnogo je toga bilo krivo upravo u Italiji. Iz tih pogrešaka smo naučili, odigrali dobar EURO 1992. godine i do Svjetskog prvenstva bilo je sve drugačije, bili smo potpuno spremni. Bilo je to prekrasno vrijeme."

Nakon grupne faze Švedska je u osmini finala bila bolja od Saudijske Arabije 3:1, dok je u četvrtfinalu, u vrlo iscrpljujućem dvoboju tek nakon izvođenja penala svladala Rumunjsku. U polufinalnu čekao ih je Brazil koji je slavio pogotkom Romarija. Protivnik u utakmici za treće mjesto bila je Bugarska koju su svladali s 4:0.

"Nakon polufinala osjećali smo kako nismo pokazali ono za što smo bili sposobni i zato smo bili jako motivirani vratiti se kući pobjedom. Sva četiri pogotka protiv Bugarske postigli smo u prvom poluvremenu, bila je to sjajna predstava i ostvarenje,", nastavio je Nilsson u razgovoru za službene stranice FIFA-e.

Nilsson je trenutno trener U-21 reprezentacije Švedske i za razliku od momčadi koja je osvojila treće mjesto, sadašnja Švedska ipak se više oslanja na timsku igru i jako dobru organizaciju.

"Ova Švedska je jako dobra, marljiva momčad koja je odigrala sjajno u dodatnim kvalifikacijama protiv Italije. Bit će jako teško ponoviti ono iz 1994. godine, to svi znamo, ali ako pronađu dobar trenutak i uz malo sreće mogu ostvariti dobar rezultat. Mislim da će prva utakmica biti ključna,", zaključio je Nilsson.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!