Tenis

Hrvati u parovima stopostotni, Dodig, Pavić i Jurak idu dalje

Branimir Korać • četvrtak, 24.05.2018.
Hrvati u parovima stopostotni, Dodig, Pavić i Jurak idu dalje
Foto: EPA

Četvrtak je bio dobar dan za hrvatske predstavnike u konkurenciji parova. Na terenu su bili Ivan Dodig, Mate Pavić i Darija Jurak te su svi upisali pobjedu...

Ivan Dodig, Mate Pavić i Darija Jurak prošli su u polufinale ovotjednih ATP i WTA turnira u konkurenciji parova. Dodig i Pavić bili su uspješni u Ženevi dok je Jurak došla do polufinala u Nürnbergu.

Dodig je u Ženevi s Rajeevom Ramom otišao do pobjede protiv Scotta Lipskog i Davida Marrera. Nakon gubitka prvog seta sa 6:4, sve je bilo na strani Dodiga i Rama koji drugi set uzimaju sa 6:1, a produženi tie-break s 10:3.

U polufinalu čeka ih jaka američka kombinacija Steve Johnson/Sam Querrey.

Oliver Marach i Mate Pavić također su odlično odradili posao, oni su sve riješili u dva seta. Igrali su protiv Jonathana Erlicha i Martona Fucsovicsa te slavili sa 6:4, 7:5. Njih pak u polufinalu čekaju Robert Linmdstedt i Andrej Vasilevski koji su bili kobni za Franka Škugora i Dominica Inglota.

Odličan tjedan ima Darija Jurak koja u Njemačkoj igra s Cornelijom Emily Lister i došle su do polufinala. U četvrtfinalu su bile bolje od četvrtih nositeljica Kerkhove i Marozave te će se boriti za ulazak u finale.

Tu ih čeka težak zadatak, u polufinalu će igrati možda protiv drugih nositeljica Flipkens i Larsson.

Ženeva, četvrtfinale:
Ivan Dodig/Rajeev Ram (Hrvatska/SAD, 2) - Scott Lipsky/David Marrero (SAD/Španjolska) 4:6, 6:1, 10:3
Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 1) - Jonathan Erlich/Marton Fucsovics (Izrael/Mađarska) 6:4, 7:5

Nürnberg, četvrtfinale:
Darija Jurak/Cornelia Emily Lister (Hrvatska/Švedska) - Lesley Kerkhove/Lidzija Marozava (Nizozemska/Bjelorusija, 4) 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!