Rukomet

PSG ponovno nije uspio, Nantes u finalu Lige prvaka

Sportnet • subota, 26.05.2018.
PSG ponovno nije uspio, Nantes u finalu Lige prvaka

U prvom polufinalnom dvoboju na Final Fouru EHF Lige prvaka u Kölnu, Nantes je potpuno zasluženo slavio protiv PSG-a...

PIŠE: Jan Šneler

Iako se prije početka mislilo kako PSG ima prejaku momčad da bi im itko ugrozio ovogodišnji put prema Ligi prvaka, ponovno pariška momčad nije uspjela. Nantes je odličnom timskom igrom i nadasve inspiriranim vratarom uspio doći do finala Lige prvaka.

Utakmica je krenula očekivano izjednačeno. Obje momčadi su igrale brz i protočan rukomet te su se vodstva gotovo svaki napad izmjenjivala. Ipak, u jednom trenutku Nantes se odvojio. Fantastično su obrambeno izgledali, probudio se Cyril Dumoulin i Nantes je došao do prednosti 9:6. PSG se nije uspijevao približiti te je u dva navrata Nantes imao i velikih pet pogodaka razlike.

Ipak, do kraja poluvremena, Parižani su uspjeli smanjiti zaostatak te doći na svega tri pogotka minusa. Na odmor se otišlo prednošću 17:14 za Nantes. Drugi dio puno bolje otvorio je Nantes. Krenuli su sa serijom 3:0 i došli do najveće prednosti na susretu, 20:14. Nije dobro izgledao PSG. Previše su griješili, pokušavali solo prodorima, u obrani su bili statični i gotovo je nemoguće izgledala misija da stignu Nantes.

S druge strane, Nantes je igrao gotovo perfektnu obranu - vrlo pokretljivu, čvrstu i na tren plitku, na tren duboku, ovisno o načinu na koji je PSG napadao. Ta širina u obrani pružala im je mnogo sigurnosti, a dobar dio onoga što je prošlo kroz bedem, obranio je Dumoulin.

Nantes je dobro zatvarao susret, a kada je Kiril Lazarov postigao sedmerac za 28:23, osam i pol minuta prije kraja, činilo se kao da spasa nema. Ipak, PSG se probudio. Posljednji trzaj velikih igrača donio im je mali zaostatak pet minuta do kraja. Svega, dvije i pol minute do kraja utakmice, Nantes je dobio drugo isključenje, a Mikel Hansen priliku da iz sedmerca vrati PSG na samo pogodak zaostatka.

Sve je bilo spremno za veliki preokret, no Hansen nije uspio, odnosno bolje rečeno Dumoulin je sjajno obranio njegov pokušaj. Do kraja susreta, Nantes je postigao još dva pogotka i riješio pitanje pogotka i tako ušao u finale Lige prvaka.

Sjajni su bili svi u Nantesu, međutim posebno je važan bio Nicolas Tournat koji je na mjestu pivota bio nevjerojatan i postigao osam pogodaka. Jednak broj golova postigao je Lazarov, od čega čak sedam s linije sedam metara. Apsolutni junak susreta je i Dumoulin koji je upisao 11 obrana, od kojih su neke bile spektakularne i ključne za pobjedu.

Kod PSG-a najbolji je bio Nedim Remili sa šest pogodaka, dok je Hansen dodao pet golova. Na ovom polufinalnom susretu nastupila su i dvojica hrvatskih igrača, Luka Stepančić u dresu PSG-a i Jerko Matulić u dresu Nantesa. Obojica nisu igrala previše te su završili susret bez učinka.

EHF Liga prvaka, polufinale:
Nantes - PSG 32:28

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!