Tenis

Petra Martić pobjedom protiv Kineskinje započela Roland Garros

Petar Jenjić • nedjelja, 27.05.2018.
Petra Martić pobjedom protiv Kineskinje započela Roland Garros
Foto: EPA

Petra Martić odigrala je jako dobar meč u prvom kolu Roland Garrosa i nakon nešto više od sat i pol provedenih na terenu stigla do pobjede. Hrvatska tenisačica bila je bolja od Kineskinje Yafan Wang sa 6:2, 6:3...

Uspješan početak Roland Garrosa imala je Petra Martić koja je prva od hrvatskih predstavnika izašla na teren i prošla prvu prepreku na drugom Grand Slamu sezone.

U četvrtom međusobnom dvoboju protiv Kineskinje Yafan Wang stigla je do treće pobjede. Hrvatska tenisačica slavila je sa 6:2, 6:3 za nešto više od sat i pol provedenih na terenu.

Jako dobro odigrala je prvi set hrvatska tenisačica koja je nakon prvog servisa izgubila tek dva poena. Konstantno je bila opasna na servis protivnice, dva je puta uspjela doći do breaka i lakoćom zaključiti prvi set u svoju korist.

Drugi set otvorila je ponovno vrlo dobro i s oduzetim servisom povela s 1:0, ali Wang uzvraća na isti način i po prvi puta dolazi do breaka u meču. Međutim, s obzirom na to da se kroz cijeli meč mučila na vlastitom servisu, Kineskinja nije uspjela izdržati pa je Martić ubrzo stigla do nove break prilike, a zatim i oduzetog servisa.

Prvi vodstvu 5:3 hrvatska tenisačica napravila je još jedan break i zaključila meč pobjedom. U drugom kolu igrat će protiv bolje iz dvoboja između Kineskinje Qiang Wang i Amerikanke Venus Williams.

Roland Garros, prvo kolo:
Petra Martić - Yafan Wang 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!