Tenis

Marin Čilić bez izgubljenog seta do drugog kola Roland Garrosa

Branimir Korać • utorak, 29.05.2018.
Marin Čilić bez izgubljenog seta do drugog kola Roland Garrosa
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prošao je u drugo kolo Roland Garrosa. Krenuo je susretom protiv Australca Jamesa Duckwortha kojeg je svladao u tri seta...

James Duckworth polako se vraća tenisu nakon silnih problema s ozljedama, a u Roland Garrosu prvi protivnik bio mu je Marin Čilić. Hrvatski tenisač na kraju je slavio u tri seta, kao što se i očekivalo, a Duckworth je pružio dobar otpor.

Australac zbog dugačke pauze ima ranking tek oko 1000. mjesta što definitivno ne odgovara njegovoj kvaliteti te ukoliko ne bude daljnjih problema s ozljedama, mogao bi se vrlo brzo vratiti među 100 najboljih gdje mu je i mjesto.

Čilić je najvećim dijelom meča kontrolirao situaciju na terenu, malo mu je ritam poremetio kišni prekid u završnici drugog seta, ali unatoč neugodnim vremenskim uvjetima i laganoj kišici tijekom dobrog dijela meča, Čilić je odnio pobjedu bez izgubljenog seta.

Prvi set otišao je na stranu Čilića koji je napravio break odmah na početku meča i poveo s 3:0, dobro je igrao na svom servisu i do kraja seta lakoćom je održavao prednost.

Embed from Getty Images

U drugom setu poveo je s 5:4 i imao servis za set, no Duckworth je tu stigao do svoje prve break lopte u meču i odmah se vratio na 5:5. No kratko je Marin bio bez prednosti, odmah je uzvratio novim breakom i nakon toga iskoristio drugu set loptu.

Treći set nije donio breakove, jedino je Čilić imao dvije šanse u sedmom gemu te je set na kraju otišao u tie-break. Tamo je Marin s četiri poena u nizu zaključio dvoboj i sa 7:4 izborio drugo kolo.

U drugom kolu Čilića očekuje dvoboj protiv Poljaka Huberta Hurkacza koji je u četiri seta bio bolji od Tennysa Sandgrena.

Čilić je protiv Duckwortha pogodio 13 aseva i realizirao tzri od 12 break prilika dok je Australac imao samo jednu i iskoristio ju je. Marin je imao ukupno 47 winnera i 40 neprisiljenih pogrešaka.

Roland Garros, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 3) - James Duckworth (Australija) 6:3, 7:5, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!