Rukomet

Hrvatska uvjerljivo slavila nad Švicarskom u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija

Sportnet • srijeda, 30.05.2018.
Hrvatska uvjerljivo slavila nad Švicarskom u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija
Foto: FaH

Hrvatske rukometašice plasman na Europsko prvenstvo 2018. traže u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice. Prva na redu bila je Švicarska koja se uoči susreta nalazila s ispred Hrvatske s dva boda više.

Švicarke su znale da im je za povijesni plasman na Euro protiv Hrvatske trebala pobjeda, no i naše rukometašice da s dva boda s gostovanja imaju otvoren put k europskoj smotri jer tada je u teoriji dovoljan samo bod iz posljednjeg susreta kvalifikacija protiv Ukrajine koji je na rasporedu 2. lipnja u Vukovaru. Hrvatska je vrlo dobro krenula u prvom poluvremenu i pokazala da na diktira tempo, a tako je nastavila i u drugom dijelu kada je sigurno stigla do slavlja rezultatom 33:16.

Krenulo je s 1:0 Ćamile Mičijević, a nakon poravnanja na 1:1, pojačala je Hrvatska i ponovno preko Mičijević u desetoj minuti pobjegla na +3. No, u tom periodu su mreže bivale mirnima dosta vremena pa i nije bilo puno golova. Švicarska je bez pogotka bila više od pet minuta, a onda napokon pronalaze rješenje za našu obranu. No, trener nije bio zadovoljan pa je pozvao minutu odmora. Nakon time-outa Švicarska je proigrala i smanjila zaostatak, ali da se ne približi i dodatno Ivana Kapitanović je zaključala svoja vrata. Sve je bolje izgledala Hrvatska na terenu i pobjegla na šest zgoditaka prednosti, ali protivnice su uz brze centre pred kraj prvog poluvremena stigle na samo minus četiri (8:12). Da izabranice Nenada Šoštarića na odmor ipak otiđu s vodstvom od pet golova pobrinula se Valentina Blažević.

Imale su odlično otvaranje Hrvatice drugog poluvremena. Serijom 2-0 i s odličnom reakcijom Vesne Milanović-Litre postavile 15:8. Koliko god su se Švicarke trudile sustići i to na krilima glasnih domaćih navijača u rasprodanoj dvorani, nije im polazilo za rukom. Nakon 40. minuta igre i dalje je bilo +7 i to nakon što Mičijević krade loptu i iz kontre zabija za 17:10. Nisu se omjeri snaga promijenili ni u sljedećih nekoliko minuta pa je tako Maja Kožnjak zabila za prvu dvoznamenkastu prednost, a sve je začinila Paula Posavec koja je u 50. zabila za +13 (26:13). Kapitanović i dalje nije popuštala na golu pa je Švicarkama zadavala glavobolje. Vodstvo Hrvatica je raslo iz minute u minutu kako je utakmica primicala kraju, a u posljednju minutu ušle su s velikih +16 te na kraju slavile 33:16.

Hrvatsku su do slavlja vodile Ćamila Mičijević sa sedam pogodaka i Maja Kožnjak s njih pet, dok se kod Švicarske istaknula Karin Weigelt s pet golova.

HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!