Tenis

Dominic Thiem dovršio započeto i svladao opasnog mladog Grka

Branimir Korać • četvrtak, 31.05.2018.
Dominic Thiem dovršio započeto i svladao opasnog mladog Grka
Foto: EPA

Austrijanac Dominic Thiem prošao je u treće kolo Roland Garrosa pobjedom u jednom od najzanimljivijih dvoboja ove faze turnira. Igrao je protiv Stefanosa Tsitsipasa i svladao ga u četiri seta...

U dvoboju dvojice sjajnih mladih igrača pred kojima je izvrsna karijera, Dominic Thiem svladao je Stefanosa Tsitsipasa u četiri seta. Zanimljiv dvoboj donio je pobjedu Austrijanca u meču koji je započet u srijedu, a završen u četvrtak.

Thiem je već neko vrijeme u svjetskom vrhu, a Grk nakon sjajne juniorske karijere tek kreće u seniorske vode, a koliki je potencijal, pokazao je na turniru u Barceloni gdje je došao sve do finala.

Ovdje je uzeo drugi set sa 6:2, međutim Thiem je ipak bio bolji, nakon gubitka tog seta, naredna dva dobio je s po 6:4 i prošao dalje.

Embed from Getty Images

Tsitsipas je nešto više griješio, ne puno više, ali u ključnim trenucima Thiem je bio bolji i to je prevagnulo na njegovu stranu. Bila je dovoljna po jedna kriza Tsitsipasa na servisu u trećem i četvrtom gemu te je izgubio meč.

Treće kolo Thiemu donosi lakšu zadaću, igrat će protiv Talijana Mattea Berrettinija koji je svladao dva kvalifikanta u prva dva kola.

Roland Garros, drugo kolo:
Dominic Thiem (Austrija, 7) - Stefanos Tsitsipas (Grčka) 6:2, 2:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!