Tenis

Kraj za Bornu Ćorića, Schwartzman ipak slavio u tri seta

Mihaela Bradovski • subota, 02.06.2018.
Kraj za Bornu Ćorića, Schwartzman ipak slavio u tri seta
Foto: EPA

Borna Ćorić upisao je poraz u trećem kolu Roland Garrosa. Diego Sebastian Schwartzman upisao je pobjedu u tri seta i prvi put u karijeri svladao Ćorića...

12. igrač svijeta zaustavio je Bornu Ćorića u Roland Garrosu pobjedom u trećem kolu sa 7:5, 6:3, 6:3. Ćorić je puno više griješio, osjećala se frustracija u njegovoj igri, a Schwartzman je pokazao kako je vrlo neugodan igrač na ovoj podlozi.

U dva dosadašnja međusobna dvoboja Ćorić je bio uspješniji, posljednji put prošle godine u Marrakechu, no ovdje je Schwartzman odigrao dosta bolje i na kraju je zasluženo slavio. Imao je dvostruko manje neprisiljenih pogrešaka dok je Borna imao tek pet winnera više.

Prvi set još je bio izjednačen, a Ćorić je pao u samoj završnici dok je u naredna dva Schwartzman ipak dominirao i bez većih problema kontrolirao situaciju.

U prvom setu obojica su propuštali break prilike, više njih Schwartzman, a u 11. gemu Argentinac je napravio prvi break u meču iskoristivši četvrtu break loptu u tom gemu.

Embed from Getty Images

Odmah na početku drugog seta Argentinac je napravio novi break i poveo s 2:0, Ćorić je imao break priliku za povratak u set kod 2:1, nije ju iskoristio i do kraja seta niti nije imao novih šansi. Kod 5:3 još jednom je izgubio servis i Schwartzman je lakoćom došao do drugog seta.

Bornina igra tu je prilično pala, Schwartzman je u treći set ušao s 4:0, Ćorić je došao na break zaostatka, ali Schwartzman je bez većih problema priveo meč kraju.

Argentinac igra sjajno u Parizu i u tri dosad odigrana meča nema nijedan izgubljeni set. Slijedi mu dvoboj protiv šestog nositelja Kevina Andersona protiv kojeg, u najmanju ruku, neće biti bez šansi.

Roland Garros, treće kolo:
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 11) - Borna Ćorić (Hrvatska) 7:5, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10802.06.2018. u 22:22
    hvala Druze Narada sta si nas objavestio o greski koja nam se dogodila u ovom clanku....Nju smo ispravili - pohvale idu nasim vjernim korisnicima koji tako pazljivo citaju nase izvjestaje....
    narada108
  • narada10802.06.2018. u 17:46
    ???"Borna Ćorić......prvi put u karijeri svladao Čilića..."????
    narada108