Vodeni sportovi

Braća Sinković do prvog zlata u dvojcu bez kormilara

Petar Jenjić • nedjelja, 03.06.2018.
Braća Sinković do prvog zlata u dvojcu bez kormilara
Foto: EPA

Braća Valent i Martin Sinković osvojila su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na 1. Svjetskom kupu u Beogradu koji se održavao od 01. do 03. Lipnja.

Martin i Valent Sinković nastavljaju sa sjajnim veslanjem u kojoj god utrci se pojavili, a danas su osvojili zlatnu medalju na 1. Svjetskom kupu u Beogradu u disciplini dvojac bez kormilara. Treća im je ovo disciplina u kojoj se natječu, ali to im očito ne predstavlja nikakav problem.

"Presretni smo zbog pobjede na prvom velikom natjecanju u dvojcu bez kormilara, sjajan je osjećaj. Znamo da možemo još bolje odveslati, ovo nam je prvi nastup i s nestrpljenjem čekamo ostatak sezone", kazao je nakon utrke Valent Sinković

Braća su već do prvog prolaza ostvarili značajniju prednost pred konkurencijom i održavali je sve do kraja utrke koju su zaključili s vremenom 6:19.37.

"Osvojili prvo zlato u dvojcu bez kormilara. Uspjeli smo i to probiti nakon dva osvojena srebra koja su bila vrlo blizu. Još nam treba utrka da budemo stabilniji jer nije tako dobro kao na treningu. Pred nama su još nastupi na dva Svjetska kupa, zatim Europsko i Svjetsko prvenstvo tako da ćemo se ustabiliti. Možemo mirno dalje u sezonu ići i nadati se još kojem zlatu", rekao je Martin Sinković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli03.06.2018. u 11:30
    Mislim da je to ipak nemoguće, fizički bi se previše istrošili. Svaka čast braći na pobjedi, strašne stvari rade.
    markoli
  • Kvrga03.06.2018. u 11:01
    Svaka čast! Koje legende! Na kraju će u Tokiju veslati i "na pariće" i "bez kormilara" i u obje discipline uzeti zlato. Uopće me ne bi čudilo da im to padne na pamet.
    Kvrga