Košarka

Cibona pokleknula na domaćem terenu: Cedevita prvak Hrvatske!

Jan Šneler • nedjelja, 03.06.2018.
Cibona pokleknula na domaćem terenu: Cedevita prvak Hrvatske!
Foto: FaH

Nakon četvrte utakmice finala doigravanja HT Premijer košarkaške lige, Cedevita je slavila u Domu Dražena Petrovića i tako ponovno obranila titulu prvaka Hrvatske...

Iako je Cibona pokušavala tijekom cijele utakmice stići Cedevitu i odvesti završnicu u petu utakmicu, na kraju se to nije dogodilo. Puno bolji roster Cedevite i širina klupe bili su presudni te je Cibona bila nemoćna. S druge strane, Cedevita je pobjedom stigla do slavlja u finalnoj seriji, odnosno već pete titule prvaka Hrvatske zaredom.

Početak je bio obilježen izjednačenom igrom. U odnosu na prethodna dva susreta, Cibona je puno bolje otvorila susret i držala egal u prve dvije četvrtine. Iako je u nekoliko navrata Cedevita bila blizu da prelomi susret, Cibona se uspješno vraćala te čak imala i priliku da na odmor ode s vodstvom. Ipak, nisu uspjeli te je Cedevita na poluvremenu vodila 40:43.

Treća četvrtina bila je ključna. Tu su gosti napravili najveći korak prema pobjedi. Krenuo je Andrija Stipanović koji je sa šest koševa u nizu doveo Cedevitu na +9, a jednako dobro nastavili su i njegovi suigrači. Cedevita je u posljednju četvrtinu ušla s 53:64.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

U posljednjoj dionici utakmici, nervoze nije nedostajalo. Burno su, gotovo na svaku sudačku odluku, reagirali na klupi Cedevite te su u dva navrata tehničke pogreške dobili trener Jure Zdovc i kapetan Roko Ukić. Ipak, Cibona tu nervozu Cedevite nije uspjela iskoristiti te je izuzev nekoliko poluprilika za vraćanje u susret, Cedevita praktički rutinski privela susret kraju te slavila sa 68:77.

Najbolji je u momčadi prvaka bio Džanan Musa s 21 poenom i tri asistencije, dok je Damir Markota ubacio 11 koševa uz četiri skoka. Kod Cibone, kao i često ove sezone, najbolji je bio Luka Žorić s 20 koševa, 10 skokova i dvije asistencije, dok su Marko Tomas i Ivan Novačić postigli po 13 poena.

"Čestitam cijeloj ekipi. Svi čim počne prvenstvo dijele Cedeviti naslov, ali vjerujte da nije lako, pogotovo protiv ovako motiviranog i iskusnog protivnika. Dobili smo na obranu, na energetski dio i jako sam sretan i ponosan. Cibona ima kvalitetne pojedince u svojoj ekipi, nije ju lako pobijediti. Mi smo cijelu utakmicu kontrolirali, igrali smo dobru obranu", rekao je za HRT, kapetan Cedevite Ukić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!