Tenis

Nino Serdarušić pobjedom otvorio nastup na Challengeru u Kazahstanu

Branimir Korać • utorak, 05.06.2018.
Nino Serdarušić pobjedom otvorio nastup na Challengeru u Kazahstanu
Foto: Kristijan Komarica

U tjednu kada se igra završnica Roland Garrosa, na rasporedu su novi Challenger turniri, a u Kazahstanu nastupa Nino Serdarušić koji je na startu svladao domaćeg igrača...

Nino Serdarušić postavljen je za petog nositelja turnir u Šimkentu, a u prvom kolu igrao je protiv 751. igrača svijeta, domaćeg tenisača s pozivnicom Romanom Hasanovim.

Hrvatski igrač dobro je krenuo i upisao je pobjedu za sat i 20 minuta sa 7:5, 6:2 te tako izborio prolaz u drugo kolo. Hasanov je prošle godine na ovom turniru svladao Juana Pabla Paza što mu je jedina pobjeda na Challengerima u karijeri.

Serdarušić je prvi set uzeo breakom u samoj završnici, imao je prednost od početka seta, ali Hasanov se nakratko vratio breakom na Serdarušićevom servisu za set.

U drugom setu hrvatski tenisač bio je siguran na svom servisu, nije dopustio Hasanovu da mu zaprijeti, a dva puta oduzeo je servis Kazahstancu.

Drugo kolo Serdarušiću donosi Roberta Cida iz Dominikanske Republike koji je krenuo pobjedom u tri seta protiv Tsung-Hue Yanga.

Challenger Šimkent, prvo kolo:
Nino Serdarušić (Hrvatska, 5) - Roman Hasanov (Kazahstan, WC) 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!