Tenis

Cecchinatova bajka se nastavlja, Talijan svladao Đokovića za polufinale Roland Garrosa

Petar Jenjić • utorak, 05.06.2018.
Cecchinatova bajka se nastavlja, Talijan svladao Đokovića za polufinale Roland Garrosa
Foto: EPA

Talijanski tenisač Marco Cecchinato upisao je veliku pobjedu protiv Novaka Đokovića i izborio polufinale Roland Garrosa, iako do ovog turnira nikada nije slavio na jednom Grand Slam turniru...

Marco Cecchinato piše povijest talijanskog tenisa igrajući mečeve karijere u posljednjih tjedan dana. Prije ovog Roland Garrosa nikada nije upisao pobjedu na jednom Grand Slam turniru, a u Parizu je stigao do četvrtfinala gdje je u četiri seta svladao Novaka Đokovića.

Cecchinato je slavio nakon tri i pol sata igre sa 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11) i tako postao prvi Talijan koji je stigao do polufinala Roland Garrosa još od 1978. godine i Corrada Barazuttija.

Od samog početka Cecchinato nije pokazao nikakav respekt i u prvom servis gemu stigao do prve break lopte nakon čega je u drugom oduzeo Đokoviću servis i došao do vodstva 4:1. Iako je Đoković ubrzo pozvao liječnika zbog problema s ramenom i vratom, to nije omelo talijanskog igrača da zaključi prvi set u svoju korist.

U drugom setu Đoković je vodio sa 6:5 i imao tri set lopte, ali Cecchinato je ipak uspio izboriti tie-break gdje se nijednom nije našao u zaostatku i u konačnici slavio sa 7:4. Srpski tenisač probudio se u trećem setu u kojem je izgubio tek jedan gem.

Četvrti je set bio najdramatičniji. Đoković je došao do breaka prednosti već na samom otvaranju, došao i do servisa za set, ali bez uspjeha. Ponovno smo gledali 13. igru u kojoj srpski tenisač nije uspio iskoristiti tri set lopte, a Cecchinato tri meč lopte. Ipak, pri vodstvu 12:11 došao je do još jednog, odlučujućeg poena.

Za ulazak u finale igrat će protiv Dominica Thiema koji je u tri seta porazio Alexandera Zvereva 6:4, 6:2, 6:1. Nijemac se kroz veći dio meča mučio s ozljedom što nije omelo austrijskog tenisača da dođe do glatke pobjede.

Roland Garros, četvrtfinale:
Marco Cecchinato - Novak Đoković 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11)
Dominic Thiem (7) - Alexander Zverev 6:4, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!