Tenis

Schwartzman prekinuo Nadalov niz, ali Rafa ipak ide u polufinale

Branimir Korać • četvrtak, 07.06.2018.
Schwartzman prekinuo Nadalov niz, ali Rafa ipak ide u polufinale
Foto: EPA

Rafael Nadal prošao je u polufinale Roland Garrosa pobjedom protiv Diega Sebastiana Schwartzmana. Argentinac mu je uzeo set, ali pobjeda je na kraju ipak pripala Nadalu...

Nakon što je osvojio 37 setova u nizu na Roland Garrosu, Rafael Nadal je zaustavljen, barem taj njegov niz. U četvrtfinalu mu je Diego Sebastian Schwartzman uzeo prvi set, no meč je ipak otišao na stranu Nadala.

Posljednji set Nadal je izgubio još 2015. godine u četvrtfinalu protiv Novaka Đokovića, a nakon toga krenuo je sjajni niz koji je trajao sve do ovog meča.

Schwartzman je tijekom tog prvog seta dva puta gubio servis, ali Nadal jednom više i na kraju je Argentinac iskoristio treću set loptu i uzeo set sa 6:4.

U drugom setu stvari su izgledale odlično za Argentinca do njegove sredine, imao je Schwartzman 3:2 uz break, ali nakon toga Nadal preuzima kontrolu. Okreće set i kod vodstva 5:3 meč je prekinut zbog kiše i prebačen na četvrtak.

Embed from Getty Images

Tu je Španjolac nastavio gdje je stao, Schwartzman se više nije mogao nositi s Nadalom i relativno lako pao je u nastavku.

U prvom setu Schwartzman je sjajno pogađao, imao čak 20 winnera, a u naredna tri seta ukupno tek 17 od čega pola u drugom setu i to onom dijelu dok je vodio.

Nadal u polufinalu čeka Juan Martin del Potro koji je izbacio Marina Čilića.

Roland Garros, četvrtfinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 11) 4:6, 6:3, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!