Košarka

Real pomeo Gran Canariju i ušao u finale ACB lige

Jan Šneler • četvrtak, 07.06.2018.
Real pomeo Gran Canariju i ušao u finale ACB lige
Foto: EPA

U trećoj utakmici polufinalne serije ACB lige, Real Madrid je na gostovanju kod Gran Canarije slavio s 92:99 te se plasirao u finale gdje ga očekuje bolji iz susreta Baskonije i Barcelone...

Kako i dolikuje aktualnim prvacima Europe, Real Madrid je nakon tri utakmice rezultatom 3:0, okončao polufinalnu seriju te vrlo optimistično čeka finale i susret s Baskonijom ili Barcelonom. Iako je Gran Canaria vrlo nezgodan protivnik, naročito na domaćem terenu, Real je veći dio susreta potpuno kontrolirao rezultat.

Prvu četvrtinu bolje su otvorili domaći te su u više navrata imali i šest koševa prednosti. Ipak, s minimalnih 27:25 završili su prvu dionicu najavivši kako će ovo biti utakmica s velikim brojem poena. Ništa čudno za Gran Canariju koja gaji veoma brzu i efikasnu košarku. U drugoj četvrtini, čas su vodili domaći, čas gosti, a na odmor se odlazi s neodlučenih 50:50.

Odlična uvertira za nastavak koji je ipak pripao Realu. Nakon odmora, Real pojačava tempo i puno bolje izgleda na terenu. Vrlo brzo dolazi do dvoznamenkaste prednost (54:64) koju dovoljno dugo održava. U posljednju dionicu susreta ušlo se s +8 za goste.

Gran Canaria nije odustajala, pritiskala je Real koji je ipak dosta dobro kontrolirao rezultat, međutim pred sam kraj, domaći smanjuju na 92:94. Ipak, Real je preiskusan da bi propustio šansu i riješio pitanje odlaska u finale već danas. Prvo su tricom otišli na +5 da bi slobodnim bacanjima to digli na 92:99, rezultat s kojim je ujedno i završila utakmica.

Najbolji u momčadi Reala bio je Rudy Fernandez s 21 poenom i pet skokova, dok je Jaycee Carroll dodao 17 poena. Pomalo neprimjetno odigrao je Luka Dončić, MVP finala Eurolige, koji je ubacio 11 poena uz pet asistencija. U domaćem sastavu, Eulis Baez postigao je 17 koševa, dok je Pablo Aguilar dodao 15 poena uz šest skokova.

ACB, doigravanje, polufinale, treća utakmica:
Gran Canaria - Real Madrid 92:99
Real Madrid pobijedio u seriji s 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!