Nogomet

VIDEO: Island ponovno bez pobjede, Engleska i Portugal sigurni

Jan Šneler • petak, 08.06.2018.
VIDEO: Island ponovno bez pobjede, Engleska i Portugal sigurni
Foto: EPA

U posljednjim prijateljskim susretima prije odlaska u Rusiju, reprezentacije uglavnom slažu najbolje momčadi i finiširaju pripreme...

Posebno interesantna večeras bila je utakmica Islanda i Gane. Za hrvatske navijače, interesantno je bilo vidjeti okršaj Islanda i afričke selekcije, svojevrsne predigre dvoboja s Nigerijom u Rusiji. S druge strane, hrvatskim navijačima ovaj dvoboj mogao je poslužiti još jednom kao odličan prikaz islandske igre i kvalitete.

Islanđani ne mogu biti sretni nakon netom odrađenih prijateljskih susreta. Nakon slabog rezultata protiv Norveške, danas je stiglo novo razočaranje protiv Gane.

Islanđani su krenuli odlično i nakon prvog poluvremena imali vodstvo 2:0. Prvi pogodak djelo je Karija Arnasona u šestoj minuti, dok je prednost povećao par minuta prije kraja poluvremena Alfred Finnbogason.

U nastavku susreta, umjesto da Island bude još bolji, oni su bili potpuno podređeni te je Gana kontrolirala igru. Prvo je Nuhu Kasim u 66. minuti smanjio zaostatak, da bi samo par minuta do kraja Thomas Partey postavio konačnih 2:2. Novi je to razočaravajući rezultat za Island i dobra prilika hrvatskima skautima da odlično vide probleme u igri Islanđana.

Engleska je prilično lako slavila protiv Kostarike u Leedsu. Već nakon par minuta igre, Phil Jones je pogodio prečku i tako najavio dobru predstavu Engleza. Nešto kasnije, prekrasnim pogotkom Marcus Rashford načeo je gostujući sastav.

U nastavku susreta, Kostarika popravlja igru, no ne uspijeva doći do izjednačenja. Drugo poluvrijeme obilježio je velik broj izmjena, no ipak Engleska u 76. minuti dolazi do drugog pogotka. Strijelac je ovoga puta bio Danny Welbeck. Do kraja susreta, bilo je još nekoliko manje izglednih prilika, no rezultat se nije mijenjao.

U susretu protiv Alžira koji bi trebao Portugalcima služiti kao preslika Maroka, afrička reprezentacija nije dobro prošla. Pred punim Estadio da Luzom u Lisabonu, Portugal je slavio s 3:0. Puno bolje izgledao je Portugal tijekom cijelog susreta želeći se prezentirati svojim navijačima u najboljem svjetlu.

U 17. minuti Goncalo Guedes je udarcem glavom doveo Portugal u vodstvo. Točno 20 minuta kasnije, nakon odličnog centaršuta Cristiana Ronalda, Bruno Fernandes ponovno glavom postiže pogodak. U nastavku susreta, dogodilo se čak devet promjena pa je ritam igre pao, no Portugal je uspio u 55. minuti postaviti konačnih 3:0. Strijelac je bio Guedes. Napomenimo za kraj kako je od 85. minuti za Alžir zaigrao i napadač Dinama El Arabi Soudani.

Prijateljske utakmice:
Island - Gana 2:2
Engleska - Kostarika 2:0
Portugal - Alžir 3:0

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!