Zimski sportovi

Alex Ovečkin i Capitalsi dočekali prvu titulu, Vegas pao četiri puta zaredom

Branimir Korać • petak, 08.06.2018.
Alex Ovečkin i Capitalsi dočekali prvu titulu, Vegas pao četiri puta zaredom

Washington Capitalsi novi su NHL prvaci. U finalnoj seriji bili su bolji od Vegas Golden Knightsa, nove franšize u NHL-u, s 4-1 te tako prvi put u svojoj povijesti osvojili Stanley Cup...

Washington Capitalsi otišli su do kraja i prvi put u svojoj povijesti osvojili Stanley Cup. Kada su neki već mislili kako Alex Ovečkin neće osvojiti trofej s Washingtonom za koji je već nekoliko sezona bio među glavnim favoritima, Capitalsi su ove sezone otišli do kraja.

U finalnoj seriji igrali su protiv senzacije lige Vegas Golden Knightsa koji su na kladionicama uoči početka sezone imali daleko najmanje izgleda i nitko ih nije vidio u doigravanju, a kamoli u borbi za titulu. No Golden Knightsi su briljirali tijekom cijele sezone i u svojoj prvoj sezoni u ligi skoro su napravili ono što Capitalsi pokušavaju od 1974. godine.

Finalnu seriju otvorili su pobjedom na svom ledu, ali nakon toga Capitalsi uzimaju četiri pobjede zaredom, potpuno okreću seriju na svoju stranu i osvajaju titulu.

U zadnjem dvoboju u Las Vegasu slavili su 4:3 i to opet preokretom. Uoči posljednje trećine Vegas je vodio 3:2, no tamo je Washington s dva pogotka ipak odnio pobjedu.

Prvo je u 50. minuti Devante Smith-Pelly poravnao na 3:3, a onda je Lars Eller sedam i pol minuta prije kraja zabio za konačnih 4:3.

Jakub Vrana i Alex Ovečkin zabili su za Washington preostala dva gola, a strijelci za Golden Knightse bili su Nate Schmidt, David Perron i Reilly Smith.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!