Tenis

Nadal projurio u finale Roland Garrosa, Del Potro bez šanse

Petar Jenjić • petak, 08.06.2018.
Nadal projurio u finale Roland Garrosa, Del Potro bez šanse
Foto: EPA

Rafael Nadal prošao je u svoje 11. finale na Roland Garrosu gdje će protiv Dominica Thiema tražiti i 11. titulu. U polufinalu je u tri seta bio bolji od Juana Martina Del Potra...

Sudeći po trenutnoj formi moglo se očekivati da će Rafael Nadal pobijediti Juana Martina Del Potra i proći u finale. Tako se i dogodilo, a možda i prelako Španjolac je stigao do pobjede u tri seta i stigao do 11. finala na pariškoj zemlji.

Nadal je u konačnici slavio sa 6:4, 6:1, 6:2 nakon dva sata i 17 minuta igre te se tako pridružio Rogeru Federeru kao jedini igrač u Open eri koji je ušao u 11 finala jednog Grand Slam turnira. Protiv Dominica Thiema imat će priliku doći i do 11. titule.

Meč je bio izjednačen u ranom dijelu prvog seta, a nešto bolje igrao je Argentinac koji je u trećem gemu stigao do tri break lopte, kao i u devetom, ali nije ih uspio iskoristiti. Rezultat se nije mijenjao sve do sljedećeg gema kada Nadal dolazi do 15:40 i koristi drugu set loptu.

Drugi i treći set protekli su u potpunoj dominaciji Španjolca. Drugi set otvorio je s 5:0, a treći s 2:0, do kraja bez većih problema održavao prednost i projurio u finale.

Roland Garros, polufinale:
Rafael Nadal (1) - Juan Martin Del Potro (5) 6:4, 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!